Politică

Fratele vicelui Matisan, acuzat de lipsire de libertate si amenintare

Gabriel Sava
21 aug 2011 4181 vizualizări
Dragos Matisan, angajat al Consiliului Judetean, este acuzat ca l-a lipsit in mod ilegal de libertate pe consilierul judetean Corneliu Negru, in ziua alegerilor locale de la Tulnici u politistii care au cercetat cazul au propus neinceperea urmaririi penale privind faptele reclamate de pedelistul Negru, care a facut plingere impotriva rezolutiei procurorului u cunoscut ca militant PSD, Dragos Matisan neaga totul si spune ca se afla la Tulnici, in ziua alegerilor din mai, pentru a admira peisajul montan

Ecourile campaniei electorale agresive duse de formatiunile politice care au dorit sa-si impuna primar la Tulnici, pe 22 mai, se mai fac auzite si acum. La aproape trei luni, plingerea penala formulata de consilierul judetean din partea PDL Corneliu Negru, pentru lipsire de libertate in mod ilegal si amenintare, a fost solutionata cu neinceperea urmariririi penale. Lucratorul de politie care a cercetat cazul a ajuns la concluzia ca nu se impune inceperea urmaririi penale” impotriva numitilor Matisan Dragos si Moroca Ionut, ambii din Focsani, cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si de amenintare”, dupa cum se arata in referatul semnat de comisarul sef Adrian Oprea de la Politie. Cunoscut ca militant PSD, Dragos Matisan este chiar fratele mai mic al viceprimarului focsanean Bogdan Matisan, angajat al Consiliului Judetean Vrancea pe postul de inspector la Unitatea de Implementare a Proiectelor. Impotriva acestuia, precum si a altei persoane, Ionut Moroca, de 29 de ani din Focsani, consilierul Negru a facut initial un denunt verbal, sunind pe numarul unic de urgenta 112. “Ma aflam pe 22 mai, in ziua alegerilor de la Tulnici, pe drumul comunal de pe raza satului Coza din comuna. Participam in calitate de consilier judetean al PDL pentru a supraveghea buna desfasurare a alegerilor, moment in care am aflat ca dintr-o masina se distribuie mai multe materiale electorale interzise, falsificate, lucru pe care Biroul Electoral Permanent il interzisese. M-am intilnit cu o masina VW Transporter alba, care m-a urmarit citeva minute, dupa care, in momentul in care am vrut sa intorc, m-au blocat. Cind am coborit, cei doi m-au amenintat pret de mai multe minute, timp in care eu nu am avut cum sa ma mai deplasez. Apoi au plecat. In acest timp, eu am sunat pe 112”, ne-a declarat consilierul Corneliu Negru. Conform materialului de urmarire penala, politistii i-au identificat in scurt timp pe cei doi, Dragos Matisan si Ionut Moroca, care au fost invitati la sediul postului de politie de la Tulnici pentru a da explicatii cu privire la incident. “Astfel, faptuitorii Moroca Ionut si Matisan Dragos au inceput sa scrie cite o declaratie, insa ulterior s-au razgindit, parasind sediul Politiei”, se mai arata in referatul Politiei. Oamenii legii i-au intrebat pe cei doi care a fost motivul pentru care au plecat fara a consemna integral declaratiile iar Moroca si Matisan au sustinut ca au dorit ca acestea sa fie date dupa consultarea unui avocat.

Matisan recunoaste intilnirea cu Negru doar la Politie

Varianta celor doi acuzati difera de cea a consilierului Corneliu Negru, de loc chiar din Tulnici. Acestia au spus ca se aflau intimplator in zona si ca au observat masina condusa de consilierul PDL care i-ar fi urmarit, moment in care ar fi oprit si au discutat circa un minut. “Nu l-am cunoscut pe domnul consilier, ulterior am aflat cine este. Ma aflam intimplator la Lepsa si atunci ma plimbam pe o ulita, ca sa vad peisajul. Nu a existat nici o discutie intre mine si domnul Negru”, ne-a declarat functionarul Dragos Matisan. Acesta a confirmat deasemenea faptul ca nu a completat declaratiile de la sediul Politiei Tulnici pentru ca nu stia de ce anume este acuzat si pentru ca a dorit sa consulte un avocat inainte de toate. Pedelistul Corneliu Negru spune insa ca cea care i-a sunat pe Matisan si Moroca a fost chiar fostul prefect Raluca Dan, actualmente secretarul judetului, care le-a cerut acestora sa plece fara sa lase vreo declaratie scrisa. Impotriva rezolutiei procurorului de scoatere de sub urmarirea penala, comunicata partilor luna trecuta, Corneliu Negru a facut plingere la primul procuror, sperind intr-o schimbare a situatiei. Alegerile de la Tulnici au nascut insa tensiuni puternice intre partidele implicate in campania electorala, pornind de la raspindirea de materiale electorale interzise pina la amenintari si chiar batai. Nici una dintre fapte insa nu s-a tradus, cel putin pina acum, cu incheierea vreunui dosar penal. De asemenea este cunoscuta si opozitia pe care PDL o face cu PSD in Consiliul Judetean Vrancea, condus de Marian Oprisan. (Gabriel SAVA)

CASETA:
Dragos Matisan- implicat si in alte incidente electorale

Fratele viceprimarului focsanean nu este la primul incident de acest tip, mai ales ca este nelipsit din staff-ul de campanie al PDS Vrancea. Aflat in campanie electorala in 2009 pentru Mircea Geoana, Dragos Matisan a fost implicat intr-un conflict cu viceprimarul de la Soveja, Daniel Dobrin. Conform declaratiilor lui Matisan, acesta ar fi fost lovit de vicele de la Soveja cu pumnul in piept si injurat, alaturi de ceilalti simpatizanti ai PSD aflati in localitate. In aceeasi campanie pentru prezidentiale din 2009, in luna noiembrie, Dragos Matisan a intrat in vizorul politistilor ca urmare a faptului ca oamenii legii au primit informatii despre distrugerea la Vidra a unui banner cu chipul candidatului Traian Basescu. Politistii au surprins sapte tineri din Focsani, majoritatea angajati ai Consiliului Judetean, printre care si Dragos Matisan, in timp ce distrugeau bannerul cu pricina. Se pare ca si in acest dosar, Dragos Matisan a fost scos “basma curata”, despre o eventuala trimitere a sa in judecata neauzindu-se absolut nimic. De altfel, majoritatea incidentelor electorale se sterg cu buretele dupa alegeri, asa cum s-a intimplat si cu fapte mult mai grave, politistii, procurorii sI judecatorii dind adesea dovada de multa clementa. (G. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
J, acum 4630 zile, 18 ore, 27 minute, 42 secunde
Hai că am un pic de scîrbă, În privirea mea cea blandă, Sunt de neam mai securist, Toată viaţa PSD-ist! Oprişan imi este zeu, Iar judeţul, portmoneu!
marian, acum 4630 zile, 21 ore, 40 minute, 33 secunde
in locu lu Moroca si Matisan daca asi fi l-as da in judecata pe Negru asta pt calomie. Jegurile astea de pedelisti dupa ce ca sunt incompetenti mai sunt si prosti.Ba cica Negru a mai terminat si citeste integral
db, acum 4631 zile, 5 ore, 14 minute, 29 secunde
Negru e complet varza. Primul pas spre inteligenta este sa-ti dai seama cat de varza esti. Deci cei doi au avut atata cap sa sune un jurist da Negru nu, ca el le stie. Pai mai Negrule, care esti tu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.