Politică

Postasii vrinceni si-au luat liber pentru protestele din capitala

Gabriela Draghici
2 aug 2011 1040 vizualizări
Cinci autocare pline cu lucratori postali din toata tara au ajuns ieri dimineata in fata Ministerului Comunicatiilor, pregatiti de proteste

Printre ei si aproximativ 20 de postasi vrinceni, care au iesit in strada pentru a-si cere drepturile. Printre motivele care stau la baza declansarii actiunilor de proteste de ieri se numara nesiguranta locului de munca si incalcarea unor prevederi din contractul colectiv de munca. Sindicalistii sustin ca nu li se asigura dotarea cu diverse materiale si consumabile necesare prestarii activitatii postale si ca ultimele decizii instrumentate de managementul companiei le reduc veniturile cu peste 10 procente. Neculai Tutuianu, directorul Oficiului Judetean de Posta Vrancea, sustine ca momentul ales de sindicalisti sa protesteze este mai mult decit nepotrivit. “Este pe timpul lor liber, insa consider ca este o pierdere pentru clientii nostri, mai ales acum cind compania incepe sa fie pe plus. Nu spun ca este nejustificat, ci doar inoportun”, ne-a spus Tutuianu. Posta vrinceana va trece si ea printr-un proces de restructrare, alaturi de restul centrelor regionale din tara. Cei 500 de salariati ai Postei din cele peste 70 de oficii postale din judet au inceput deja sa fie trimisi in concediu fara plata cite doua zile in fiecare luna pina la finele anului, prin rotatie. Potrivit directorului, procesul de normare va fi finalizat la sfirsitul lunii august, cind vor fi discutate si eventual, negociate, masurile de reorganizare. (G. DRAGHICI) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.