Politică

VIDEO!!!Tulniciul a votat împotriva partidelor: Bîznă - ales primar cu 51 %

Ziarul de Vrancea
23 mai 2011 4719 vizualizări

Primele rezultate ale alegerilor de la Tulnici arată că independentul Valentin Bîznă a ieșit primar din primul tur cu 51,8% din voturi.Candidatul PDL Alin Olteanu a ieșit pe locul doi, 37,44%, urmat la diferență mare de candidatul USL Ion Buture, care a scos doar 10,68%.Plecat de la PDL, Bîznă l-a bătut pe Olteanu în toate secțiile din comună.În ziua alegerilor, Marian Oprișan a fost văzut întreținându-se cordial cu candidatul independent, pe care l-a și salutat folosind apelativul de ”Domnule Primar!”.Alături se afla și candidatul oficial al PSD, viceprimarul Buture.În ziua votului nu au fost incidente, în afara contrelor între liderii de la PDL si PSD.

Când două partide se ceartă independentul câștigă! Acesta este tipicul după care s-au derulat alegerile parțiale din comuna Tulnici. Dupa două săptămâni de campanie electorală plină de atacuri și conflicte care au degenerat în injurii, amenințări și tentative de manipulare, în special între PSD si PDL, partide care își dispută nu doar conducerea primăriei ci și supremația economică la Tulnici, localnicii au decis că nu mai este nevoie de un tur doi și au mers pe mâna unui candidat neafiliat politic. Candidatul independent Valentin Bîznă a câștigat detașat alegerile de la Tulnici cu peste 51% din sufragii, potrivit rezultatelor numărătorii neoficiale efectuate aseară în cele patru secții din localitate. Acesta a obtinut 1.103 voturi (51,88%) din cele 2.180 exprimate. Potrivit numaratorii neoficiale, independentul Valentin Bizna a luat 1.103 voturi, Alin Olteanu de la PDL 796 voturi (37,44%) iar Ion Buture, candidatul USL, doar 227 voturi, adica 10,68%). Om de afaceri in comuna si consilier local care a demisionat din PDL chiar inainte de campanie, independentul Bizna declara inainte de alegeri ca va fi "Sorin Oprescu de Tulnici", chiar daca toata lumea il dadea invingator pe Olteanu de la PDL, care a beneficiat de o sustinere politica de invidiat. Aseara, la inchiderea editiei, sustinatorii lui Bizna s-au adunat in fata primariei pentru a-si sarbatori victoria. Bizna a declarat aseara ca va ramine primar independent, dar ca va sustine partidul care ii va sprijini proiectele pentru comuna. El spune ca oamenii din Tulnici, pe care i-a ajutat foarte mult de-a lungul anilor, l-au sustinut. Chiar daca liderii judeteni de la PDL nu au mai facut declaratii si nici macar nu au mai iesit in public dupa anuntarea rezultatelor, Alin Olteanu a iesit in strada si a fost aplaudat de sustinatorii sai din localitate, pentru prestatia decenta din campanie.



Alegerile partiale de la Tulnici, pentru desemnarea primarului comunei, au stirnit mai multe pasiuni pentru liderii judeteni, Alin Trasculescu si Marian Oprisan, decit pentru cei trei candidati, Ion Buture (USL), Alin Olteanu (PDL) si Valentin Bizna (independent). Nemultumirea principala a lui Oprisan a fost aceea ca sustinatorii portocalii si-au mutat tabara in strada, in fata sectiei de votare nr. 1 Casa Obstii Tulnici. Baronul PSD se cantonase, alaturi de suita rosie, la sediul de campanie a independentului Bizna, vis-a-vis de Primarie, spre stupefactia viceprimarului social democrat, Ion Buture, lasat de izbeliste de propriul partid. In stilu-i caracteristic, Oprisan s-a dat in spectacol, cerind fortelor de ordine din comuna si presedintelui sectiei de votare sa "aplice legea" si sa dispuna degajarea zonei, aflata in perimetrul de 500 de metri. Dupa ce simpatizantii ambelor tabere au fost risipiti, Trasculescu si Oprisan au ajuns sa faca politica pe scarile Primariei, baronul reprosindu-i liderului democrat ca nu-si tine oamenii departe de sectia de votare. Evident, s-a ajuns si la guvernare, discutiile alunecind spre nostalgiile comuniste ale lui Oprisan, care a amintit in discursul sau de mostenirea lasata de Ceausescu, dictatorul ramas in mintea social democratului pentru ca a construit "complexe de porci". Din una in alta, Trasculescu si Oprisan au ajuns sa discute despre sondajele de la Focsani, social democratul spunindu-i ca Trasculescu ar avea peste media partidului, a PDL. Pentru a-l stirni, Alin Trasculescu a declarat ca si Traian Basescu a plecat cu 16% cind a luat Primaria Bucuresti. "Nu-ti face iluzii", i-a raspuns Oprisan. Apoi Trasculescu l-a intrebat ce sanse are USL cu Nini Sapunaru candidat.

"Dar cine a spus ca Nini Sapunaru este candidatul? Eu am spus doar atit: candidatul USL va castiga Primaria Focsani", a raspuns clar Oprisan, risipindu-i iluziile liderului PNL, Nini Sapunaru, ca va avea drum liber pentru functia de edil de municipiu. De altfel, Oprisan a declarat ca PNL il stie de sef. In momentul in care fostul sef al liberalilor vrinceni, Tudorel Trofin, si-a lasat masina in fata Primariei, baronul i-a spus sa faca bine sa-si caute alt loc de parcare, pentru ca "aici nu se parcheaza". La loc comanda, Trofin s-a conformat, iar Oprisan a comentat ca in USL se stie cine commanda si ca liberalii il stiu de sef.


Procent ridicat de prezenta si bani din "portofele, portofele"


Pina la ora 19.00, procentul de prezenta la vot era unul de 65%. Pe listele speciale votasera foarte putini tulniceni, iar urna mobila a fost solicitata in citeva cazuri, acolo unde echipele din sectiile de vot au avut surpriza sa gaseasca batrini nedeplasabili, dar care isi ratacisera si buletinele de identitate. Procesul de vot s-a desfasurat nu fara incidente, in special la Coza. Aici, s-a reclamat ca rudele candidatului PSD ar fi stat suspect de mult de vorba cu oamenii, conducindu-i in curtea scolii unde acestia trebuiau sa voteze. De asemenea, la sectia nr. 1 Tulnici, un batrin a reclamat presei ca ar fi vazut cum un consatean de-al sau ar fi primit niste bani de la candidatul independent Valentin Bizna, fara sa spuna despre ce suma este vorba. Neregulile au planat si asupra democrat liberalilor, acuzati de Marian Oprisan ca influenteaza procesul de vot, stind aproape de oameni. Apropierea lui Oprisan de Bizna nu a fost considerata suspecta de cei din PDL, acestia precizind ca baronul isi doreste impingerea alegerilor in turul doi, acolo unde ar putea intra Olteanu- PDL si Bizna "" independent. De altfel, Marian Oprisan l-a salutat cordial pe Bizna, poate cu mult mai cordial decat a facut-o cu propriul sau om,

Buture. "Va salut domnul primar", i-a strigat Oprisan fostului democrat liberal devenit independent, cind a sosit la Tulnici. Iar faptul ca liderul PSD si alaiul rosu de la Focsani a stat cantonat in sediul de campanie al lui Valentin Bizna, spune multe despre sustinerea PSD. Dupa cum se stie, Valentin Bizna a plecat din PDL intrucit liderii partidului au considerat ca Alin Olteanu, pe care l-au racolat de la PSD, are mai mute sanse in alegeri.

Rica dintre PSD si PDL de la alegeri s-a impins la maximum cind dintr-o masina, la un moment dat, s-a auzit melodia "Portofele, portofele", asta in timp ce Oprisan statea pe scarile Primariei Tulnici. Desi iritat de reactiile adversarilor politici, baronul s-a abtinut de la comentarii. Sustinatorii portocalii l-au "injectat" pe Oprisan si cit a durat "razboiul" declaratiilor de pe marginile opuse ale drumului, unii strigind la presedintele Consiliului Judetean Vrancea si amintindu-i de tineretea sa zbuciumata, in timp ce Oprisan striga ca PDL a guvernat dezastruos.


Ce ne-au declarat candidatii dupa ce au votat


Peste 1.500 de oameni au iesit ieri la urne pentru a alege un nou primar, dupa decesul fostului edil Vasile Agurida intr-un teribil accident rutier produs la Lepsa, pe 8 martie. Cei trei candidati au facut ieri, pentru "Ziarul de Vrancea", citeva declaratii privind motivatia votului. Buture a acuzat o anumita "clientela", Bizna se bazeaza pe"¦oamenii lui, iar Olteanu spera sa iasa din primul tur. "Am asteptari foarte bune de la oamenii si de la prietenii mei. Trebuie sa intru primar"¦pentru ca am incredere in fortele mele proprii", a declarat candidatul independent Valentin Bizna. "Astazi am votat pentru continuarea proiectelor incepute cu dl Agurida, am votat pentru redarea dreptului de proprietate si folosinta a terenurilor si padurilor confiscate de o anumita clientela. Nu in ultmul rind am votat pentru o administratie competenta si profesionalism in primarie", a declarat Ion Buture, candidatul USL trimitind o sageata catre "camarila pedelista". "Sper sa ca va fi un rezultat bun diseara (ieri seara n.r.) si sint aproape convins ca voi iesi din primul tur. Am votat pentru binele locuitorilor comunei Tulnici", a declarat cel de-al treilea candidat din partea PDL, Alin Olteanu, precizind ca va avea o colaborare buna cu ceilalti doi contracandidati indiferent de rezultat, pentru ca toti sint "tulniceni".


Primar pentru un an


Alegerile partiale de ieri au fost doar o repetitie pentru cele din 2012. Noul primar din Tulnici va avea un mandat de numai un an de zile, intrucit in 2012 vor avea alegeri locale in toata tara. Nu lipsit de importanta este si faptul ca la Tulnici, obstea este la fel de importanta ca primaria. Mai toate interesele economice din zona roiesc in jurul Obstii de Mosneni Tulnici, un fel de "closca cu pui de aur" a comunitatii, care detine nu mai putin de 14.000 de hectare de fond forestier si un rulaj economic de peste 60 de miliarde de lei vechi pe an. Obstea este condusa de Alin Olteanu, omul de incredere al fostului primar PSD Vasile Agurida, a carei firma facea si inca mai face jocurile in materie de exploatari forestiere, prin firma Bradul Tulnici SA, continuatoarea fostei Cooperative Agricole de Productie din Tulnici. Potrivit unor surse locale, "pentru prieteni politici" lemnul se vinde foarte ieftin, chiar cu 50-60 de lei metrul cub in locuri de unde poate fi exploatat usor. "Cheia" transferului lui Alin Olteanu la PDL pare a fi Relu Agurida, fiul fostului primar, care a fost coleg de scoala cu deputatul Alin Trasculescu si care ar fi declarat intr-o sedinta de partid ca tatal sau l-ar fi vrut "fiu mostenitor" la primarie pe Olteanu. Daca liderii PDL sperau ieri ca alegerile sa se transeze inca din primul tur, in favoarea lui Alin Olteanu, desigur, cei de la PSD sperau intr-un tur doi peste doua saptamini pentru a-l putea sustine pe candidatul independent. Iata insa ca Valentin Bizna a iesit primar din primul tur, dind peste cap calculele partidelor. Ramine de vazut insa cum se vor pozitiona partidele care au pierdut batalia electorala de ieri. (I. CRETU, S. VRINCEANU)


Iata rezultatele partiale din cele patru sectii de votare din Tulnici

Sectia Lepsa

Bizna - 49,1% (115 voturi)

Olteanu "" 40,1 % (94 voturi)

Buture "" 10,8 (25 voturi)

Sectia Coza

Bizna - 47,16% (216 voturi)

Olteanu 26,2% (120 voturi)

Buture 26,64% (122 voturi)

Sectia 1 Tulnici

Bizna - 56,43% (408 voturi)

Olteanu "" 37,34 (270 voturi)

Buture "" 6,22 % (45 voturi)

Sectia 2 Tulnici

Bizna - 51,19% (364 voturi)

Olteanu 43,88% (312 voturi)

Buture "" 4,9% (35 voturi)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 25

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Ceea ce demonstreaza ca, in saracia generalizata, 250 de lei in buzunar fac mai mult decat orice drum asfaltat :)) Acu, is curios: se mai fac aia 3 km de drum si se rezolva problema cu apa? :) Sau isi citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Bravo, Valentin! Le-ai demonstrat gaozarilor pedelisti ca esti cel mai bun. Acum pune-l pe Olteanu sa dea lemnele si banii promisi pentru sustinerea sa, dar din buzunarul lui. Nu-i lasa pe nemernicii citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Daca e asa cum cred eu PDL-ul l-a facut sah-mat pe Oprisan. Adica: Alin Olteanu daca ar fi candidat din partea USL ar fi cistigat din primul tur. PDL-ul l-a "furat"pe Olteanu ca si candidat al citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Scuze, Bizna e PDL-istul
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Pana acum nu am vazut comentarii la adresa lui Baznache, dacat ca a platit voturi, iar asta e un adevar. Nu a aruncat nimeni cu minciuni si noroi in el, cum a facut Oprisan cu Alin Olteanu. Felicitari citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Inca n-ai invatat din jocurile politice! USL-ul, dupa tradarea lui Olteanu, stia ca cel mai bine plasat era Bazna, dar trebuia sa-si arunce un candidat propriu in lupta care sa iasa ultimul chiar dac citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Domnule Alin, Pacat! Oamenii din Tulnici puteau avea un primar destept si cu tinuta. Te-ai dat cu nemernicii portocalii desi erai om de stanga din ...tata! Merita sa nu joci prost de dragul satului citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Deci Olteanu in sondaje era cotat inainte de iubirea cu PDL-ul pe la 70%. Acum Olteanu + PDL = 37,44 %. Concluzia ar fi ca PDL-ul dauneaza grav sanatatii, deci te cam injumatateste. Deocamdata dom citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Nu cautati degeaba pe youtube, asa cum ne-au trimis banditii portocalii, s-a vazut duminica in direct si a rulat toata ziua lumina.
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Si chiar cred ca a meritat impresionanta miscare de forte a USL-ului; ce 10% sunt de neglijat?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.