Politică

UPDATE!!!Motiunile PDL: între savoarea discursului lui Paleologu, demisia pentru Boc si slabiciunea lui Blaga pentru liberali

Iulia Crețu
14 mai 2011 1251 vizualizări
prezentarea motiunilor candidatilor la sefia PDL a fost comparata de Theodor Paleologu cu o confruntare fotbalistica, în care el a promis ca va fi arbitru u Emil Boc a ales un discurs guvernamental, sec, în care a anuntat ca tara este pe crestere economica u asta nu l-a scutit sa i se strige demisia din partea sustinatorilor lui Blaga, suparati de scaderea în sondaje a partidului u acesta a punctat ca PDL nu mai face politica, nu comunica si a rupt legaturile cu cetateanul u sondajele înainte de vot ofera sanse 60% lui Emil Boc si 35% lui Vasile Blaga

Cei trei candidati la sefia PDL, Theodor Paleologu, Emil Boc si Vasile Blaga si-au prezentat motiunile, fiecare dintre ei fiind sustinuti de o parte a membrilor echipei. Primul a fost Theodor Paleologu, motiunea acestuia intitulindu-se "Privind spre viitor". Speech-ul sau a descretit fruntile membrilor PDL, Paleologu facind mai mult entertainement spumos decit politica, fara atacuri la colegii sai, Boc si Blaga. De altfel, fostul ministru al Culturii a precizat ca "nu-mi imaginez PDL fara Boc si Blaga in BPN", tocmai pentru a mentine unitatea partidului. în spirit de gluma, Paleologu s-a legat de culoarea cravatelor contracandidatilor sai, violet. "Priviti la cravata mea. E in acelasi ton cu cea a presedintelui Basescu. Este o afinitate", a declarat acesta, Theodor Paleologu sustinind ca este pentru o conducere colegiala, fara a bate cu pumnul in masa si explicind ca el este mai mult liberal. "Eu sint L-ul din PDL", a spus Paleologu, acesta apreciind ca daca va iesi presedintele PDL va sprijini mai mult cercetarea, cultura, arta si educatia. Paleologu s-a conversat pe teme de istorie politica si arta cu sustinatorul lui Vasile Blaga, Sorin Frunzaverde, amindoi prinzindu-se intr-o confruntare de discursuri cu priza la public. De altfel, Theodor Paleologu a fost singurul care a fost aplaudat de intreaga sala, promitindu-le delegatilor ca le da sampanie daca-l voteaza.


Boc: "Am gresit in numirea unor oameni pe functii publice"


La microfon a urmat actualul presedinte PDL, Emil Boc, acesta nereusind sa mobilizeze foarte mult sala, avind un discurs "guvernamental", fara sclipire. Motiunea lui Emil Boc poarta numele "Romania Dreapta. Romania Puternica", acesta propunindu-si "continuarea modernizarii tarii si consolidarea pe dreapta esicherului politic a PDL, dar si cistigarea alegerilor din 2012 si mentinerea partidului la guvernare. De asemenea, vom continua reformarea PDL", a precizat Boc. Ca speech, Boc pare a fi confundat alegerile din partid cu alegerile pentru Guvernul Romaniei. Inevitabil, intr-un filmulet de prezentare, actualul premier nu s-a putut desprinde de referirea eterna la Guvernul Tariceanu, de acum comparatia plictisind publicul. Boc i-a atacat pe liderii Opozitiei, spunind despre Crin Antonescu ca-i lenes, iar despre Victor Ponta ca este mai preocupat de cariera de co-pilot care se rastoarna cu masina la raliuri decit de politica. "Investitiile si crearea de locuri de munca- pentru asta va cer votul pentru un nou mandat. Fiecare zi pina in 2012 curge in favoarea PDL, pentru ca am trecut de pe minus pe plus. îmi asum greselile de numire a unor oameni in functii publice, n-am avut filtrul necesar, n-am fost atent, in 10% din cazuri am gresit, dar in 90% am ales bine", si-a pus cenusa in cap Boc. în sprijinul lui Emil Boc au tinut discursuri Gheorghe Flutur, Elena Udrea sau Ioan Oltean. Acesta din urma a trezit cele mai mari antipatii in sala. Unii pedelisti ii cereau demisia, acuzindu-l ca a favorizat trimiterea de bani in special la Bucuresti si Ilfov, in defavoarea teritoriului.


Blaga e nostalgic dupa alianta cu liberalii


La concurenta in ceea ce priveste zgomotul facut de sustinatorii lui Emil Boc au fost cei ai lui Vasile Blaga. Spre deosebire de Boc, care a facut referire in special la problemele de guvernare a tarii, Blaga s-a axat pe reliefarea minusurilor din interiorul PDL. Blaga a precizat ca PDL a gresit cind s-a aliat cu PSD, acuzindu-l pe Boc de faptul ca nu s-a consultat cu partidul cind a acceptat guvernarea PDL-PSD. Blaga a fost nostalgic dupa alianta cu liberalii, afirmind ca PDL nu mai trebuie sa faca aliante nenaturale. "Acest partid nu functioneaza, acest lucru il stiti foarte bine. Acest partid are nevoie de schimbare, de un nou inceput, de o strategie pentru a guverna in 2012, cind nu va fi usor. Acest partid nu mai face politica, de ani de zile nu luam nici o decizie, nu mai avem dezbateri politice intre noi, aici e problema", a declarat Vasile Blaga. Fostul ministru de Interne a comparat PDL cu un tren care se indreapta in viteza pe un pod rupt. "Nu stim sa comunicam. Sintem pe cale sa pierdem increderea romanilor, eu nu sint atit de optimist. Sigur, cistigam razboiul cu impunerea reformelor, dar sa nu pierdem increderea romanilor. PDL trebuie sa reconstruiasca relatia politica- cetatean. Trebuie sa iesim din izolare, sa avem dialog social, civic. Daca nu, vom vorbi in baie. Trebuie sa regindim politica de a recruta cei mai buni oameni pentru ca ne-am facut de ris in aceasta perioada", a precizat Blaga. Spre deosebire de adversarul sau direct, Emil Boc, Blaga a precizat ca partidul la guvernare are nevoie sa comunice cu Opozitia pe probleme de interes national. Ca raspuns la rugamintea presedintelui Traian Basescu, Blaga a garantat ca dupa incheierea alegerilor "partidul va ramine unit". (Iulia CRETU)


Componenta delegaÃiei PDL Vrancea


Preºedintele PDL este ales de 23 delegati vrinceni: Alin Trasculescu, Razvan Mustea, Maria Pircalabescu, Nicu Tanase, Costel Plesa, Nicu Bercuci, Valerica Panciu, Valerica Chitic, Marin Stoica, Stefan Paraschiv, Nicolae Braicau, Romica Sandu, Lucica Chiper, Ionel Strimbei, Vlad Petrus, Ionel Preda, Aurel Coman, Gheorghita Berbece, Florin Calin, Constantina Negoita, Bogdan Nechita, Aurel Petrila si Petrica Tudosa. Potrivit declaraÃiilor oferite de unul dintre democrat liberali, "95% dintre delegati il susÃin pe Emil Boc, iar restul pe Vasile Blaga". La sefia PDL candideaza Emil Boc, Vasile Blaga ºi Theodor Paleologu.



Alin Trasculescu, Razvan Mustea Serban si Sorina Placinta, cei trei politicieni care se vor lideri nationali ridicati din organizatia PDL Vrancea, au stat separat la congres, in locuri diferite ale salii. Pentru a atrage atentia asupra sa, Mustea jr. s-a afisat alaturi de eurodeputata Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui, in vreme ce Sorina Placinta a stat alaturi de deputata brindusa Novac. Alin Trasculescu insa a fost vazut mai mult alaturi de colegii din organizatia judeteana.






Cititi si: Basescu catre PDL: "nu va mai duceti la televizor ca niste copii care trebuie batuti"



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 19 ore, 38 minute, 37 secunde
Trasculescu si-a gasit in sfarsit locul in PDL, Pupincuristul Nr. 1 al PDL. A fost primul care a sarit in picioare cand a intrat Boc si s-a apucat sa aplaude ca disperatu.
, acum 739411 zile, 19 ore, 38 minute, 37 secunde
Lasand politica la o parte nu ca m-as pricepe dar pot latra si eu ca multi...uitati-va la astea doua tatze ca altfel nu se poate spune.Nicio dinastie,casa de moda, stilist de la casa poporului..nu ar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.