Politică

Baronii PSD trag de modificarea protocolului USL

Iulia Crețu
11 mai 2011 1045 vizualizări
Liderii rosii si-ar dori mai multe judete in tolba lor, adica PSD sa desemneze candidati la Primarie si CJ in 24 iar PNL in 17, si nu 21-20 asa cum este in protocol u intr-o intilnire la Vrancea, majoritatea social democratilor ar fi votat nesustinerea lui Nini Sapunaru la Primaria Focsani u Oprisan sustine ca totul este o intoxicare a PDL venita pe relatia Sebastian Lazaroiu

PSD vrea sa incline cit mai mult balanta in favoarea sa in cadrul USL. Dupa cum Ziarul de Vrancea a mai scris, se pare ca baronul Marian Oprisan nu este deloc incintat sa lase din mina Primaria Focsani, asa cum si-ar dori deputatul PNL Nini Sapunaru. Potrivit Mediafax, luni seara, la intilnirea de la Bucuresti in cadrul Comitetului Executiv al PSD, mai multi baroni locali, de la Vrancea, Bacau, Vilcea, Iasi sau Calarasi si Buzau, ar fi cerut renegocierea ponderii judetelor in protocolul cu liberalii. Acum, impartirea intre Victor Ponta si Crin Antonescu este de 21 la 20 de judete, iar liderii judeteni rosii spera sa ia 24 si sa lase liberalilor doar 17. " Intre lideri ai PSD si PNL din mai multe judete, cum ar fi Vrancea, Iasi, Bacau, Calarasi, Buzau, Vilcea, nu s-a ajuns la un acord in ceea ce priveste candidatii comuni la primarie si Consiliul Judetean, fiecare dintre partide declarind ca va desemna candidatii respectivi", scrie Mediafax citind surse interne din PSD. De altfel, tocmai pentru a da greutate acestui scenariu, oameni din cadrul PSD Vrancea vorbesc despre o intilnire a liderilor social democrati vrinceni unde s-ar fi adus in discutie "sustinerea lui Nini la Primaria Focsani". Aici se pare ca toti membrii ar fi votat impotriva acestui lucru, singurul care ar fi pozat in adeptul colaborarii politice fiind chiar baronul. Dupa vot insa, acesta ar fi precizat ca se va supune deciziei majoritatii, adica, extrem de convenabil, ca PSD sa nu-l sprijine pe liberalul Nini Sapunaru la Primaria Focsani.


Oprisan: PSD pune candidati unde are CJ-ul si Primaria


Pina acum, Oprisan nu a facut nici o declaratie oficiala vis-a-vis de intentia lui Sapunaru si dorinta sa de a fi candidat USL la municipalitatea focsaneana. "Este o intoxicare a PDL venita pe relatia Sebastian Lazaroiu. Nu exista nici o neintelegere intre PSD si PNL, nici la Vrancea. Daca ar fi fost, as fi spus-o direct, n-as fi tinut-o ascunsa opiniei publice. Prin protocolul de constituire al USL, PSD isi prezerva candidatii pentru presedinte de CJ si primar al municipiului resedinta de judet, acolo unde sint in functie. Daca sondajele vor arata ca exista alti potentiali candidati mai bine plasati, hotarirea privind desemnarea acestora va fi luata de USL", a precizat pentru Ziarul de Vrancea, Marian Oprisan. Sapunaru recunoaste ca intre social democrati si liberali vor mai aparea "discutii", dar ca toate aceste nemultumiri despre care relateaza presa pe surse ar fi "vehiculari gresite care nu au legatura cu realitatea", dupa cum ne-a precizat. Intrebat ce parere are despre faptul ca Oprisan nu accepta sa discute despre candidatura liberalului la Primaria Focsani, o cucerire PSD de ani de zile, Sapunaru spune ca este alegerea baronului. In ceea ce priveste curiozitatea presei daca au avut loc intilniri Sapunaru-Oprisan si rezultatul lor, liberalul spune ca nu sint de povestit ziaristilor. In aceasta luna ar trebui sa se deruleze in Focsani, dar si in judet, sondaje de opinie pentru a se afla ce candidati au cele mai bune sustineri. PNL si PC si-au desemnat candidatii pentru Primaria Focsani, in timp ce PSD refuza sa faca acest lucru. Baronii rosii evita aceste testari ale electoratului fiind siguri ca ei stau mult mai bine ca popularitate decit liberalii. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.