Politică

PSD, acuzat de Geoana ca-i inchistat la lectia de democratie

Iulia Crețu
18 oct 2010 741 vizualizări
Urmatorul presedinte al PSD, care va fi ales in 2014, va fi decis prin votul tuturor membrilor. Delegatii de la Congresul social democrat din acest week-end au aprobat aceasta modificare in statut, modelul urmind a se aplica si pentru desemnarea candidatului social democrat pentru alegerile prezidentiale.

Secretariatul general al PSD va intocmi normele in baza carora vor fi organizate alegerile preliminare, dar si Regulamentul de organizare a alegerilor. De asemenea, PSD a decis sa-si creasca numarul de vicepresedinti, de la 15 la 18. Tot in cadrul Congresului, s-a decis ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc sa fie depusa astazi, urmind a fi discutata pe 25 octombrie. La Congres au participat in jur de 5.000 de membri, organizatia Vrancea participind cu peste o suta de oameni. Desfasurarea de forte rosii a primit insa o lovitura din interior. Mircea Geoana, fostul lider social democrat, nu a participat, simbata, la Consiliul National Executiv al partidului, insa in prealabil a trimis conducerii un document de 33 de pagini cu numeroase critici. Mircea Geoana il acuza pe Victor Ponta ca ar dori stoparea democratizarii formatiunii politice. Contactat pentru a comenta acuzele pe care fosul lider le aduce conducerii PSD, vicepresedintele partidului, Marian Oprisan, a preferat sa evite orice referire la Mircea Geoana, completind ca nu stie nimic de "teancul" de nemultumiri, desi e in stafful de conducere social democrat. "PSD este, din nefericire, singurul partid democratic din Romania. Nu stiu de nemultumirile domnului Geoana, eu am vazut la Congres o atmosfera de unitate. Nu am cunostinta de criticile lui Geoana", ne-a declarat Oprisan. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739405 zile, 1 ora, 7 minute, 6 secunde
Toti guvernantii sint niste HOTI nu fac nimic in interesul tarii si a cetateanului,nu creeaza locuri de munca pt noi doar pt ei, de la 15 locuri maresc la 18 locuri de vice presedinti,platiti din bani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.