Politică

Functionarii concediati de Prefectura, primiti de primarii

Ziarul de Vrancea
16 oct 2010 1110 vizualizări
10 dintre functionarii dati afara din Prefectura au fost transferati in alte institutii publice

O « smecherie » legislativa permite institutiilor publice, in ciuda prevederilor privind reducerea de personal, sa faca transfer de personal intre ele. Astfel ca, daca de la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea au fost disponibilizati in aceasta toamna 35 de functionari, tot atit de adevarat este ca, pentru marea majoritate a acestora, s-au gasit locuri de munca prin transfer la alte insitutii publice sau primarii din Vrancea. Asa se face ca patru dintre functionarii de la Institutia Prefectului Vrancea, care au primit preaviz pentru eliberarea din functie in urma cu circa o luna, au renuntat la contestarea acestei decizii, atunci cind au primit alte locrui de munca. Acestia au invocat in contestatii lipsa motivarii legale la elaborarea ordinelor de catre prefectul Ion Oprea si nerespectarea procedurilor legale stabilite de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. "Cei patru functionari au renuntat la contestatia scrisa pe care au depus-o la Institutia Prefectului. Intre timp li s-a gasit un alt loc de munca, prin transfer la alte autoritati publice", a declarat Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Prefecturii Vrancea. Astfel, persoanele care ocupau posturile desfiintate, respectiv doua posturi de consilier asistent, unul de consilier juridic principal si unul de consilier superior, s-au transferat la primariile Cimpineanca, Vinatori, Slobozia Ciorasti si la Camera Agricola. In prezent, organigrama Prefecturii cuprinde 42 de posturi, cu 11 mai putin decit la inceputul anului. Singurul care ramas "pe drumuri" de la Prefectura este un sofer, pentru restul persoanelor disponibilizate fiind asigurate locuri de munca prin transfer in alte institutii, inclusiv la Consiliul Judetean Vrancea. (M. BESLEAGA, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 5 ore, 51 minute, 47 secunde
Fraieri
, acum 739399 zile, 5 ore, 51 minute, 47 secunde
...Rusine!!! Disponibilizari rezolvate??? Unde??? O parte din cei disponibilizati (dati afara ) de la Directia Agricola nu au fost primiti nici de primarie nici de alta institutie! In citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.