Politică

Canicula a tinut politicienii departe de manifestarile de la Marasesti

Gabriel Sava
7 aug 2010 1041 vizualizări
La Marasesti, Tisita, Marasti si Soveja au avut loc vineri mai multe manifestari pentru comemorarea eroilor cazuti in timpul primului razboi mondial u la Marasesti a fost prezenta si o delegatie de la Braila, a veteranilor si vaduvelor de razboi, nelipsita de altfel in ultimii ani de la comemorarea zilei de 6 august

Caldura sau poate programul prea incarcat a redus simtitor din numarul oficialitatilor prezente la manifestarile prilejuite de comemorarea eroilor cazuti in primul razboi mondial, pe frontul Marasti-Marasesti-Oituz. Dintre cei opt parlamentari care au obtinut mandate prin votul vrincenilor, doar deputatul Ciprian Nica a fost prezent la evenimentul organizat la Mausoleul de la Marasesti. Si Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea a lipsit la comemorari, la fel ca multi dintre directorii aflati in fruntea deconcentratelor si descentralizatelor din judet. Prima dintre manifestari a fost programata la monumentul de la Tisita, unde delegatiile, invitatii, militarii din Garda de Onoare si Fanfara Militara a Garnizoanei Focsani s-au oprit pentru circa 20 de minute.

Dupa depunerea coroanelor de flori, cei prezenti la Tisita s-au deplasat catre Mausoleul de la Marasesti. Primul care a luat cuvintul a fost Constantin Vlase, primarul orasului Marasesti. "In sfirsit, mausoleul Marasesti are parte de constructii pentru a-l readuce asa cum a fost cindva. Foarte multi bani se investesc in reconstructia acestui mausoleu si vreau sa multumesc tuturor celor care s-au implicat in aceasta actiune", a tinut sa precizeze primarul Constantin Vlase. Urmatorii care au tinut discursuri au fost reprezentantii veteranilor de razboi, colonelul in rezerva Vasile Miron, presedintele Asociatiei "Cultul Eroilor" Alba Iulia, generalul (r) Nicolae Zanfir, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor si Vaduvelor de Razboi filiala Vrancea, care au evocat cu emotie evenimentele derulate acum 93 de ani. "Ma bucura sa vad azi, pe linga bravii veterani si tineri. Am speranta ca eroii nu au pierit, eroii ramin mereu vii linga noi, fiindca cei mai tineri vor sti sa pastreze memoria neintinata a faptelor lor", a rostit, printre altele prefectul judetului, Ion Oprea.

La fel ca si in anii trecuti, la Mausoleul de la Marasesti a participat si o delegatie formata din 10 veterani si vaduve de razboi de la Braila, patru dintre reprezentantele judetului vecin fiind imbracate in costum popular specific zonei. Generalul maior doctor Nicolae Roman, comandantul Armatei a II-a, a prezentat si mesajul ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea. De altfel, cu exceptia prefectului Ion Oprea si a subprefectului Sorin Hornea, nici un reprezentant al Guvernului nu a fost prezent la aceste manifestari. Evenimentul de la Marasesti a continuat cu depunerea de coroane si s-a incheiat cu defilarea Garzii de Onoare si a militarilor din fanfara. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 46 minute, 52 secunde
Pai cine sa vina la Marasesti in conditiile in care primar \"cu p mic\" este un mosneag al carui loc ar fi fost la cimitir !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.