Politică

In Focsani presedintele s-a votat pe listele de la referendum

Ziarul de Vrancea
7 dec 2009 1034 vizualizări
Social democratii il acuza pe Ion Oprea, prefectul de Vrancea, ca vrea sa fraudeze alegerile

Incurcaturi grave la vot in Focsani. La sectiile de votare nr. 4, dar si la nr. 9 si nr. 10, de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", in primele ore ale diminetii s-a votat pe listelele electorale permanente de la referendumul de pe 30 noiembrie. De brambureala in liste s-au plins cetatenii, suspiciosi de frauda, dar si Alianta PSD^PC, care i-a facut prefectului Ion Oprea plingere penala pentru neglijenta in serviciu, cu "intentia de fraudare a alegerilor". Printre cei care au sesizat incurcarea listelor s-a numarat si o femeie din municipiu, Liliana Zaharia, care, in momentul in care a mers sa voteze, nu a regasit semnatura sotului pe lista, acesta venind sa-si exercite dreptul constitutional dis de dimineata. "Sotul a votat in jurul orei 9.00-9.30 si are abtibildul lipit pe cartea de identitate. Insa, eu cind am votat la aceeasi sectie, la Liceul Economic, pe la ora 12.00, semnatura sotului nu era pe lista. Am adresat o intrebare presedintelui sectiei de votare, mi-a spus ca a fost o greseala omeneasca si mi-a aratat un cap de proces verbal. Mi-a spus ca 300 si ceva de oameni au votat pe listele de la referendum, dar nu inteleg de ce mai erau liste cu referendum"¦ Dupa ce si-au dat seama, au scos alte liste. Am reclamat neregula la 112 si mi s-a spus ca in Focsani sint multe nereguli", ne-a spus Liliana Zaharia, din Focsani. Social democratii sustin ca de greseala s-ar face responsabil prefectul Ion Oprea. "Alianta Politica PSD^PC considera ca aceasta situatie creaza premiza pentru introducerea in urna a altor buletine deja votate, cu scopul clar al vicierii vointei alegatorilor", au transmis reprezentantii Aliantei printr-un comunicat de presa. Reprezentantii Biroului Electoral Judetean au decis continuarea procesului de vot, in mod normal, la sectia nr. 9, prin inlocuirea listelor. Voturile exprimate pe tabelul de la referendum ramin valabile, cetatenii care si-au exprimat dreptul la vot fiind taiati de pe lista corecta, pentru prezidentiale. "De la Prefectura li s-a pus din greseala un exemplar cu lista de la referendum. Dumnealor nu au fost atenti la antet. S-a dispus ca membrii biroului sectiei de votare sa incheie un proces verbal, cu ora la care s-a constatat eroarea si cu persoanele care au semnat pe aceasta lista. Aceste persoane au fost taiate de pe lista pentru prezidentiale, intrucit au votat deja. Voturile ramin valabile, nu a fost afectat procesul electoral", ne-a declarat judecatoarea Mariela Dibus, loctiitor la Biroul Electoral Judetean Vrancea. Prefectul Ion Oprea spune ca distribuirea listelor electorale catre birourile electorale ale sectiilor de votare nu intra in sfera de atributie a Institutiei Prefectului, ci listele electorale permanente au fost distribuite presedintilor din sectii de catre structura teritoriala a Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, prin intermediul primarilor. (I. CRETU, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.