Politică

Libertate la vot in arestul Politiei

Ziarul de Vrancea
23 nov 2009 805 vizualizări
Am votat pentru presedinte, poate ne aduce o speranta , ne-au spus detinutii

Sapte persoane arestate au votat ieri dimineata in beciul politiei vrincene. Urna mobila de la sectia 25, care a functionat la Colegiul "Unirea", a venit la IPJ Vrancea in jurul orelor 9.30. Presedintele sectiei, Marian Stoica, este la al doilea "popas" in subsolul politiei. "Am fost si in vara la europarlamentare. Procesul de votare a decurs fara probleme", ne-a spus presedintele sectiei. Cei sapte au votat pentru "mai bine", dupa cum au declarat, dar cea mai mare dorinta a lor de la viitorul presedinte ar fi sa iasa cit mai repede din arest prin decret prezidential, eventual. Acestia sint acuzati de fapte de omor, furt sau inselaciune. Doi dintre cei aflati in arest nu au putut pune stampila pe buletinele de vot pentru ca au ajuns acolo simbata. "Cererile pentru participarea la vot s-au putut face cu 48 de ore inainte de inceperea votarii", ne-a spus comisarul sef George Badiu, seful de la Cercetari Penale. Si la Penitenciarul Focsani, primii pe lista au fost cei arestati preventiv, care au procese in curs. In total, din cele 349 de persoane cu drept de vot aflate in penitenciar, au votat 321 de detinuti, restul nefiind interesati de alegeri. "Astazi nu a fost doar o iesire din camera, pentru ca putem si in restul zilelor sa iesim la curtea de aer, la club, am votat pentru presedinte, poate ne aduce o speranta. Speram ca vor fi niste legi mai bune, ca vom fi eliberati si vom fi linga familiile noastre", ne-a spus Cristinel Dragomir, de 36 de ani, care are de executat 7 ani pentru tilharie. Penitenciarul s-a pregatit din timp pentru alegerile de ieri, in urma cu doua saptamini eliberindu-se citeva zeci de carti de identitate provizorii. "Nu au fost incidente. Siguranta locului de detinere a fost asigurata de un efectiv marit de agenti de supraveghere", a precizat subcomisarul Dan Slavoiu, purtatorul de cuvint al penitenciarului. (Dan CHIRIAC, Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.