Politică

Consilierii se impiedica de balansoare pina a-si dona indemnizatia

Iulia Crețu
4 sep 2009 738 vizualizări
Liberalii propun ca cei 21 de consilieri focsaneni sa-si doneze indemnizatiile pina la finele anului u democratii sint de acord cu gestul care ar trimite bani pentru reparatii la locurile de joaca u social democratii considera propunerea PNL ca fiind eminamente electorala u Oloeriu nu ezita sa-l atace din nou pe Bacinschi - vinovatul pentru rugina si cuiele din locurile de distractie pentru copii

Consilierii locali PNL sint dispusi sa isi doneze indemnizatiile de alesi la Focsani pina la sfirsitul acestui an, in scopul refacerii unor locuri de joaca din municipiu. De-o parere, si democrat-liberalii sprijina acest demers, ba chiar si social democratii. Insa, acestia din urma considera gestul liberalilor a avea o vadita incarcatura electorala, iar scopul "" spatiile de distractie pentru cei mici "" un obiectiv care mai poate astepta pina dupa terminarea sezonului rece. Consilierul PNL Doina Fodoreanu motiveaza demersul prin faptul ca, in aceasta vara, nu a avut unde sa-si duca la joaca nepotica. Propunerea vine in oglinda dupa sugestia premierului Emil Boc catre ministrii din cabinetul sau de a dona cite 20% din salariu pina la finele lui 2009. Economia indemnizatiilor celor 21 de consilieri ar aduna la buget 42.000 RON (420 milioane lei vechi). "Cu aceasta suma am putea amenaja citeva spatii verzi. De ce nu o scoala sau o gradinita? Si domnul primar poate participa cu o suma pentru o astfel de initiativa. Consilierii pot renunta la indemnizatie pentru ca sint directori la deconcentrate si au si afaceri", a declarat Radu Ignat, presedintele interimar al PNL Focsani. Liderul PD-L, consilierul Nicu Tanase, afirma ca proiectul este bun, insa nu s-a putut abtine sa nu spuna ca partidul sau a avut prima data aceasta idee, atunci cind Sorina Placinta a reparat un loc de joaca pentru copii la ANL-Sud. "Ne vom intilni, facem proiect si participam cu indemnizatiile. Mi se pare un lucru foarte bun, nu este rau sa facem ceva cu spatiile de joaca", a precizat democrat-liberalul. Si consilierul Mioara Lazar apreciaza propunerea colegilor din PNL, numai ca aceasta cere administratiei sa faca unele precizari privind cheltuielile cu locurile de joaca realizate pina acum. «Daca doar cu indemnizatia a 21 de consilieri pe o luna se poate face un loc de joaca in Focsani, ne intrebam de ce acestea nu s-au facut pina acum in ultimii 20 de ani si de ce in viziunea executivului local, un loc de joaca se poate realiza cu minim 100.000 de lei? Sa credem ca banii nu au fost gestionati corespunzator in ultima vreme? Este o intrebare la care cred ca se gindesc si cetatenii acestui municipiu», a fost de parere consilierul.


Si pesedistii vor, dar dupa campanie


Daca liberalii si democrat-liberalii par a fi de acord in privinta donarii indemnizatiilor, liderul PSD din Consiliul Local Focsani, Liviu Oloeriu, precizeaza ca gestul poate fi facut dupa campania electorala. Acesta este de acord ca in municipiu sint multe de facut si destui necajiti de ajutat, insa considera propunerea PNL a fi una politicianista. In plus, acesta sustine ca, cel putin in gruparea pe care o reprezinta, sint consilieri care depind de indemnizatia lunara de 500 RON. "Daca domnii consilieri vor sa transforme donarea indemnizatiei in element electoral, nu sint de acord. De ce nu s-a facut acest gest mai demult? De ce acum, cu 2 luni inainte de campania electorala? Liberalii fac aceasta propunere eminamente electoral! Sint si oameni pentru care timpul dedicat Consiliului Local, cum e doamna Boboc sau domnul Nitu, inseamna ceva. Donarea indemnizatiilor nu e un lucru rau, insa eu sint de acord cu aceasta propunere dupa campania electorala, atunci criza isi va arata coltii mai mult decit acum. Este loc si timp sa ajutam", ne-a spus si Liviu Oloeriu, presedintele PSD Focsani. Acesta recunoaste nevoia de reparatii la locurile de joaca, de a caror stare de degardare se face vinovat chiar Decebal Bacinschi, dupa cum spune Oloeriu. "Locurile de joaca sint necesare, ele aratind in acest fel exclusiv din vina executivului, dar nu sint o prioritate, mai ales ca vine si sezonul rece", a completat Oloeriu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.