Politică

Liberalii dau cu legea donatiei in asfaltul din portofel

Iulia Crețu
17 iul 2009 968 vizualizări
Consilierii judeteni ai PNL ii atrag atentia presedintelui Marian Oprisan ca, in cazul in care asfaltarea de la Cringul Petresti a fost facuta in urma unui act de donatie, acesta ar fi trebuit sa treaca sub forma de proiect de hotarire prin Consiliul Judetean.

Fostul primar al Focsanilor, liberalul Nicolae Latcan, ii scoate din raft legea baronului si ii cere explicatii. "Orice donatie trebuie aprobata prin hotarire de Consiliu Judetean. In sectiunea 1 din Administrarea Bunurilor din Legea 215, articolul 123, alin. 3, se spune ca donatiile si legatele cu sarcini pot fi acceptate numai cu aprobarea Consiliului Local sau, dupa caz, a Consiliului Judetean, cu votul majoritatii consilierilor in functie", ne-a spus Latcan. In plus, liberalul sustine ca donatiile primite pe vremea cind a fost la municipiu, o masina de Pompieri si o Salvare, au fost acceptate ca bunuri pentru comunitate tot printr-o hotarire adoptata de consilieri. Lucru care, in cazul drumului de la Cring, nu s-a petrecut. Si mai mult, in cadrul sedintei de CJ de marti, alesii judeteni i-au atras atentia lui Marian Oprisan ca oameni care au realizat astfel de "reparatii" donatii pe domeniul public s-au trezit cu amenzi pentru lipsa actelor. Sfidind legea si atribuindu-si puteri peste functia sa de presedinte de Consiliu Judetean, Marian Oprisan le-a transmis celor in cauza sa-l caute, pentru ca le da el voie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 1 ora, 16 minute, 17 secunde
Oprisan sfideaza legea fiindca isi permite, fiindca i s-a permis, fiindca se considera deasupra ei...d\'asta e tare-n parcare, baro(sa)nul de VN !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.