Politică

Averea vicepremierului Dan Nica, sub lupa ANI

Ziarul de Vrancea
12 mai 2009 1115 vizualizări
Investigatia a pornit de la o casa achizitionata in Galati

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) verifica averea vicepremierului Dan Nica, originar din Panciu, in urma unor materiale aparute in presa si dupa ce au fost gasite neconcordante in declaratiile sale de avere. Potrivit NewsIn, inspectorii ANI s-au sesizat dupa aparitia in "Academia Catavencu" a unei anchete referitoare la averea ministrului. Potrivit saptaminalului, o vila din Galati, pe care demnitarul ar fi primit-o la finalul mandatului de ministru al Comunicatiilor, a fost trecuta initial pe numele socrilor, respectiv al finului sau. în prezent, imobilul este trecut pe numele unui anume Valentin Mititelu, care are domiciliul in Galati, ca si Dan Nica. Ziaristii de la "Academia Catavencu" au relatat ca, inainte ca vila sa fie trecuta in anul 2005 pe numele lui Mititelu, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) cumpara de la acesta, la sfirsitul anului 2004, un teren de 3,5 hectare pe care urma sa se ridice un sediu de protocol. în acea perioada, ANRC era in subordinea lui Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicatiilor. Terenul, aflat in apropiere de Zarnesti, a fost achizitionat de ANRC cu 450.000 de euro, insa Mititelu l-ar fi "adunat" metru cu metru de la localnici, la preturi mici. Inspectorii de integritate au constatat totodata anumite neconcordante in declaratiile de avere ale vicepremierului Dan Nica. Astfel, potrivit declaratiei din 30 decembrie 2008, demnitarul mentioneaza venituri realizate ca deputat, de 50.097 de lei, pentru anul fiscal 2007. în 23 februarie 2009, cind era deja vicepremier, Dan Nica nu a schimbat aceasta mentiune, consemnind la rubrica venituri aceeasi suma, pentru acelasi an fiscal, desi functia nu mai era aceeasi. Dan Nica a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca va pune la dispozitia ANI toate documentele necesare verificarilor, dar a spus ca decizia verificarii este una politica. Presedintele ANI, Alexandru Macovei, a refuzat sa comenteze informatiile aparute in presa despre verificarea averii lui Nica, argumentind ca legea nu ii permite sa comenteze investigatiile care ar putea fi pe rolul Agentiei de Integritate. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.