Politică

Mustea vrea sa-i ajute pe sinistratii din Italia

Iulia Crețu
10 apr 2009 953 vizualizări
Deputatul cere autoritatilor sa fie pregatite pentru a interveni in cazul unui dezastru asemanator

Deputatul democrat-liberal Razvan Mustea vrea sa mobilizeze judetul pentru a ajuta potentialele victime din Vrancea ale cutremurului din Italia, din regiunea Abruzzo. Un bilant provizoriu arata ca 260 de persoane si-au pierdut viata, sint 15 disparuti, dar si peste 1.000 de raniti, unii in stare foarte grava. "Din pacate, cinci dintre victime sint cetateni romani, intre care se afla si doi minori. Este un prilej trist care ne face sa ne gindim si la cele citeva zeci de mii de vrinceni plecati in lume in cautarea unei vieti mai bune. Din datele prezentate de oficialii italieni, se pare ca peste 20.000 de romani traiesc in zona afectata de seism, numarul exact al acestora nefiind cunoscut, datorita faptului ca multi dintre ei nu locuiesc cu forme legale", spune Mustea. Deputatul doreste initierea unei campanii de informare, pentru a afla daca printre cei 50.000 de oameni ramasi fara case se numara si vrinceni. In cazul in care de-ai nostri sint printre cei care au trait drama cutremurului din Italia, politicianul este decis sa inceapa un program de intrajutorare. Mai mult, Mustea atrage atentia ca, in cazul unui eveniment asemanator, autoritatile de la noi sint total nepregatite. "Inundatiile de acum citiva ani din Vrancea ne-au aratat ca locuitorii zonei au spirit de solidaritate, dar sa nu uitam ca traim intr-o Romanie a anului 2009, cind eforturile noastre pot fi mult mai bine gestionate, astfel incit sa produca efecte maxime. De aceea, indraznesc sa propun autoritatilor locale organizarea unor echipe zonale de voluntari, dotate cu instrumente specifice (truse de prim "" ajutor, masti de gaze, ustensile pentru descarcerare), care sa fie instruite si organizate pentru acordarea primului ajutor si inlaturarea efectelor unui eventual dezastru, echipe care sa fie in permanenta «in asteptare» si sa poata interveni la nevoie. Consider ca aplicarea acestei masuri ar face ca o posibila tragedie sa nu ne prinda nepregatiti", mai spune Razvan Mustea. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.