Politică

Mihai Copaci revine la sefia Casei de Sanatate

Raluca Manolache
26 mar 2009 1465 vizualizări
Acesta a contestat la Curtea de Apel Galati ordinul de revocare din functie si a avut cistig de cauza

Liberalii vrinceni nu se lasa indepartati din functii de catre actuala putere politica. Liberalul Mihai Copaci isi va pastra, cel putin pentru o vreme, fotoliul de presedinte director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea chiar daca a fost revocat din functie de catre presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prof. dr. Irinel Popescu, la pachet cu alti manageri de la bancile sanitare din tara. Aflat in concediu medical in momentul in care a fost semnat ordinul de demitere, seful de la Vrancea a cerut suspendarea executarii actului de revocare din functie la instanta de contencios administrativ a Curtii de Apel Galati, iar magistratii au decis ca acesta poate ramine in functie. "Instanta de judecata a decis anularea ordinului de revocare din functie emis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Ordinul nu mai este in vigoare si CNAS trebuie sa emita un alt ordin in care sa fiu repus in functie. Sentinta a fost data marti si a ajuns deja la Bucuresti", ne-a declarat Mihai Copaci. Revocarea mandatului, facuta la inceputul lunii martie, a fost justificata prin modificarea cu peste 50% a indicatorilor de performanta care au stat la baza incheierii contractului de management in anul 2008, pe vremea cind la putere se aflau liberalii. Mihai Copaci, a carui sotie este judecator la Sectia comerciala si contencios administrativ-fiscal al Tribunalului Vrancea, asteapta decizia de la Bucuresti pentru a se reintoarce in fotoliul de sef al bancii sanitare. Cu toate ca nu a dorit sa recunoasca oficial, se presupune ca acesta a beneficiat de asistenta juridica din partea sotiei. In locul lui Mihai Copaci, la sefie a fost desemnata Marta Harabula, consilier superior la Corpul de Control al institutiei. La vremea revocarii, Mihai Copaci s-a refugiat in concediu medical si a declarat "incalificabila" maniera in care a fost operata schimbarea sa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 18 ore, 46 minute, 41 secunde
Judecatoarea Copaci nu este platita de statul roman pentru a oferi consultanta juridica lui Mihai Copaci. Daca doreste sa faca acest lucru nu are decat sa se faca avocat. Este clar un conflict de citeste integral
, acum 739399 zile, 18 ore, 46 minute, 41 secunde
UNDE VEZI TU AICI CONFLICT DE INTERESE.PE O PRESUPUNERE?
, acum 739399 zile, 18 ore, 46 minute, 41 secunde
dar cind el a dat afara pe cel dinaintea lui cum a fost? de ce nu i se pare corect sa plece odata cu schimbarea guvernarii ca asa este moda.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.