Politică

Primul Colegiu Prefectural al Ralucai Dan, cu usile inchise

Mihaela Beșleagă
4 mar 2009 1388 vizualizări
Membrii Colegiului au aprobat Planul de actiuni pe 2009 pentru realizarea obiectivelor din Programul de guvernare u sefii de deconcentrate si primarii trebuie sa comunice trimestrial stadiul realizarii planurilor u de ieri, Colegiul functioneaza dupa un nou regulament

Ieri la prinz a avut loc prima sedinta a Colegiului Prefectural Vrancea de la numirea Ralucai Dan in functia de prefect al judetului. Sedinta de lucru la care au participat sefii celor 42 de institutii deconcentrate din judet a avut loc cu usile inchise, departe de ochii si reportofoanele jurnalistilor, care au fost invitati sa paraseasca sala de consiliu a Primariei, in care a avut loc intrunirea, intrucit, dupa cum ne-a comunicat prefectul, "sedintele de lucru ale organismelor conduse de prefect nu sint publice". Colegiul a fost prezidat de prefectul Raluca Dan, impreuna cu cei doi subprefecti, Ion Oprea si Sorin Hornea, alaturi de membrii Corpului de Control al ministrului Administratiei si Internelor, care efectueaza un control in aceste zile la Institutia Prefectului. "La punctul 1 al ordinii de zi a fost aprobat Planul de actiuni pe anul 2009 pentru realizarea in judet a obiectivelor derivate din Programul de guvernare care, spre deosebire de anii trecuti, a fost structurat intr-un mod care permite cuantificarea rezultatelor obtinute in urma realizarii actiunilor planificate", se precizeaza in comunicatul de presa remis ulterior de Prefectura. Planul cuprinde masuri care urmeaza sa fie intreprinse de majoritatea institutiilor aflate in coordonarea Prefecturii, dorindu-se atingerea unor obiective precum descentralizarea invatamintului si cresterea autonomiei scolilor, redresarea si dezvoltarea asistentei medicale din mediul rural, eliminarea inechitatilor si anomaliilor care mai exista in sistemul public de pensii, cresterea rolului educatiei fizice in scoli, sau reducerea birocratiei si eficientizarea serviciilor publice. Cele mai multe obiective au termen de finalizare 31 decembrie 2009. Documentul cuprinde, in anexa, si un plan de actiuni pentru promovarea accesarii fondurilor europene. Conform Planului de actiuni, "sefii serviciilor publice deconcentrate si primarii vor comunica trimestrial stadiul realizarii masurilor ce le revin in competenta", iar in august 2009 se va analiza in sedinta stadiul indepliniri masurilor.


Un nou regulament


La punctul diverse, reprezentantii Corpului de Control au adus la cunostinta sefilor institutiilor deconcentrate o parte din concluziile rezultate in urma analizarii activitatii Colegiului Prefectural de la infiintare pina in prezent, oferind solutii si recomandari pentru imbunatatirea acesteia. "In urma avizarii de catre ministrul administratiei si internelor a raportului intocmit de Corpul de Control, concluziile si masurile dispuse cu privire la activitatea Colegiului Prefectural vor fi aduse la cunostinta opiniei publice, in functie de caracterul lor public", a tinut sa precizeze Raluca Dan. Corpul de Control al MAI isi va incheia misiunea in Vrancea in jurul datei de 5 martie, urmind ca elaborarea raportului final de evaluare sa mai dureze in jur de doua saptamini. Tot ieri s-au emis si doua ordine, unul privind aprobarea noului Regulament de functionare a Colegiului Prefectural, iar celalat privind modificarea componentei Colegiului, avind in vedere exercitarea, cu caracter temporar, a functiei de subprefect de catre Sorin Hornea. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.