Politică

Senatorii Placinta si Mitrea respira aerul tare din Alpi

Ziarul de Vrancea
9 ian 2009 2968 vizualizări
Cei doi senatori de Vrancea au case in strainatate, in Elvetia si Austria u declaratiile de avere ale parlamentarilor vrinceni ar putea reprezenta bugetul pe citiva ani al unei tari mici din lumea a treia u sarantocul topului este Alin Trasculescu, care se lauda numai cu datorii la banci u doctrina social-democratiei transpira spre liberalism pur la pesedistii Ciprian Nica, Cristian Dumitrescu si mai ales Miron Mitrea, care au averi fabuloase fata de un om de rind u deputatii si senatorii se lauda cu masini, case, terenuri, vile de vacanta, bijuterii si picturi valoroase u cel mai avut parlamentar de Vrancea, dar si cel mai indatorat la banci este Miron Mitrea u si Sorina Placinta are o casa in Elevetia, impreuna cu sotul sau suedez

Conduc masini luxoase, imbraca haine de firma care ii costa mai mult decit un salariu de profesor si isi permit escapade de citeva ore cu avionul, doar pentru a bea o cafea pe Champs Elysee. La incheietura miinii atirna greoi simbolul avutiei si al pozitiei influente, ceasuri care intr-adevar ticaie dupa expresia "time is money". Fumeaza numai trabucuri fine si te invaluie in rotocoale ce iti dau o senzatie de cabaret cubanez. Paharul sclipeste uleios a whiskey vechi. Decolteul doamnei dezvaluie un sirag de perle mai valoros decit barca pescarului care a adus din larg scoicile. Din buzunarul sacoului si din poseta de ultima colectie de la Milano sclipeste cardul auriu, care tine calde conturi de sute de mii de euro. Duminicile in familie si le petrec in apartamente sau case luxoase si ne zimbesc fals aristocratic de linga semineul deasupra caruia troneaza picturi ce s-ar potrivi mai degraba in muzee. Vacantele ii gasesc tolaniti pe sezlonguri respirind aer tare de Alpi. Este portretul parlamentarului vrincean, cel care in campanie a cazut din sfera inalta printre tarani, a batut noroaiele judetului si a inghitit in sec la nemultumirile sarmanilor. Viata de dupa e mai buna... In plus, parca au amutit intr-o tacere complice si nu simt deloc nevoia sa mai comunice cu alegatorul. Acum aflam de fapt cine e cel care spune ca iti va face viata mai buna si te va pune pe primul loc.


Trasculescu pozeaza intr-un deputat sarac


Singurul care nu se incadreaza in peisajul parlamentarului blazat, cu masina de ultima generatie si Tonitza in living room pare a fi tinarul deputat democrat-liberal, Alin Trasculescu. Potrivit declaratiilor de avere afisate pe site-ul Camerei Deputatilor, seful interimar al PD-L Vrancea apare ca un "sarantoc", pe linga averile colegilor sai mai in virsta precum Ciprian Nica sau Cristian Dumitrescu, PSD. Acesta din urma are 5 apartamente, o casa de vacanta si 3 masini. Trasculescu, ales deputat in Colegiul Marasesti, fost consilier municipal la Focsani, si-a trecut venitul obtinut din indemnizatia de la Consiliul Local dar si datoriile la banci. In declaratia sa de avere nu apare insa masina personala, un Volkswagen Golf, despre care spune ca ar fi achizitionata pe firma. In schimb, sint actualizate in declaratia de interese actiunile la firmele pe care le detine impreuna cu tatal sau. Una dintre acestea va administra un abator deschis cu fonduri europene consistente, de un milion de euro. "Modestul" deputat Alin Trasculescu locuieste cu chirie intr-o garsoniera ANL, primita in perioada 2000-2004, pe vremea guvernarii PSD.



- venituri 51.000 de lei de la RAR Vrancea

- venituri Consiliul Local "" 2.092 de lei

- datorii 11.000 de euro


Tot in categoria "saracilor" parlamentari de Vrancea intra si deputatul PSD, TextAngel Tilvar, care detine:

- un apartament,

- 2 masini

- conturi in banci de 1.200 de lei

-datorii 22 de mii de euro

- datorii 5.700 dolari

venit 49.485 de lei/ an indemnizatia de senator


Nini Sapunaru a prosperat la puteret


Deputatul liberal Nini Sapunaru declara ca a obtinut anul trecut venituri de 700.000 lei din activitatea firmelor de proiectare in constructii, in timp ce datoriile la banci sint de 250.000 lei. In ultimii ani s-a vazut ca deputatul a fost la putere pentru ca dividendele obtinute din afacerile cu proiecte s-au inmultit. In plus, s-a mutat cu familia intr-o vila spatioasa pe strada Constitutiei, finalizata in cei patru ani de mandat. Nini Sapaunaru sustine ca are:

- o vila si teren in Focsani

- o masina

- actiuni de 3.500 lei la Europroiect

- datorii 250.000 de lei

- venituri 700.000 de lei


Ciprian Nica, un pesedist cu profesie liberalat


Lista bogatilor Vrancei din Camera Deputatilor incepe si se termina de fapt cu cei doi social democrati de frunte Ciprian Nica si Cristian Dumitrescu. Deputatul PSD Ciprian Nica a scos anul trecut din activitatea biroului notarial de la Panciu suma de 400.000 lei. Acesta detine patru apartamente in Panciu si are trei masini.




- terenuri in Tifesti si Panciu

- patru apartamente in Panciu si un spatiu de birou

- trei masini

- bijuterii si obiecte de arta in valoare de 15.000 de euro

- conturi bancare de 880.000 de lei


Cristian Dumitrescu trage tare


Social democratul Cristian Dumitrescu nu este deloc un sarac, asa cum s-ar putea crede din vorbele spuse in campanie despre nevoile si necazurile taranilor din Colegiul 4. Potrivit declaratiei sale de avere, deputatul PSD numara nu mai putin de 5 terenuri, 5 apartamente, o casa de vacanta la Sinaia, 3 autoturisme si o adevarata colectie de arta, in valoare de 35 de mii de euro. Cristian Dumitrescu si Ciprian Nica se alatura astfel, prin pasiunea lor pentru tablouri si obiecte de arta, mai marilor din partid, Miron Mitrea si Adrian Nastase.


- terenuri, cinci apartamente

- o casa de vacanta la Sinaia

- trei autoturisme

- tablouri de 35.000 de euro

- plasamente de actiuni de 100.000 de euro

- datorii de 300.000 de euro

- venituri de 700.000 de lei si 100.000 de euro.


Razvan Mustea, donatii de la tata


în top este si tinarul deputat Razvan Mustea, cu masini de lux, terenuri, colectii de ceasuri si tablouri valoroase. Razvan Mustea, unul dintre cei mai avuti tineri alesi, care nu a ascuns acest lucru electoratului, are doua case in Bucuresti si Voluntari, doua masini, o motocicleta, ceasuri si bijuterii in valoare de 60 de mii de euro. Spre deosebire de colegii sai mai in virsta, Mustea jr. nu a facut imprumuturi bancare. Cel mai interesant este ca majoritatea acestor bunuri sint mentionate in declaratia deputatului ca fiind donatii. Desi nu precizeaza in clar, se pare ca acestea au fost primite de la "papa".


- terenuri si case in Bucuresti si Voluntari

- doua masini si o motocicleta

- colectie de ceasuri si bijuterii de 60.000 de euro

- conturi in valoare de 40.000 de euro

- dividente in suma de 100.000 de lei


Miron Mitrea schiaza linga casa din Alpi


Greul averilor se afla insa in senatul Romaniei, acolo unde Vrancea si-a desemnat doi parlamentari bogati, intre care unul luat in vizor de DNA pentru opulenta nejustificata. Sorina Placinta, PD-L, si Miron Mitrea, PSD, sint cei care pot spune ca nu au grija zilei de miine. Sa speram ca efectele crizei mondiale nu le vor da nopti de nesomn. Daca senatoarea Placinta este recunoscuta ca un prosper om de afaceri, Miron Mitrea este un cunoscut parlamentar, cu state vechi, care a stiut intodeauna pe care parte este unsa felia de piine. Demn de specificat este faptul ca in 2008, an in care DNA a vegheat la timpla lui Mitrea, iar la conducerea tarii s-a aflat guvernul Tariceanu, atit de blamat de pesedisti, Miron Mitrea a reusit sa isi cumpere nu una, ci doua masini de teren. Si nu e vorba de autoturisme la mina a doua, ci bolizi luxosi de zeci de mii de euro. Semn ca liberalismul nu produce nici o bresa in gindirea social-democrata. In 2007, sotii Mitrea si-au cumparat o vila de 450.000 de euro intr-o statiune montana de lux din Austria, Seefeld.


- teren in Bucuresti

- doua case din care una in Austria de 450.000 de euro

- trei masini

- bijuterii si tablouri de peste 250.000 de lei

- conturi in lei de peste 250.000 de lei

- conturi in valuta - 1555 de euro si 11.000 de dolari

- datorii de aproape 750.000 de euro

- venituri din indemnizatia de deputat 43.861 de lei

-

Aproape 50.000 de lei a adus in casa si sotia actualului senator de Vrancea, Manuela Mitrea, din calitatea sa de deputat. In plus, Manuela a mai cistigat intr-un an din profesia de notar "bani de cheltuit" de 1,2 milioane de lei, adica 12 miliarde lei vechi. Dupa atitea cifre in conturi, cu siguranta senatorul PSD Miron Mitrea nu se regaseste intre cei 70% de romani saraci carora le-a cerut votul.



Sorina Placinta, pe urmele printeselor de Savoy


Una dintre cele mai prospere senatoare este Sorina Placinta, care detine alaturi de sotul sau suedez compania Sorste (Sorina si Stefan), care are cel mai mare numar de salariati din judet. Intre altele, Sorina Placinta detine si o casa in Elevetia, unde respira aerul tare si bea un vin bun atunci cind vrea sa ia o pauza de afaceri. Cei doi au o casa in Montreux, un oras luxos din partea franceza a Elvetiei, iar in zona se afla si celebrul Chateau de Chillon, care straluceste in lacul Geneva. Aici studiaza si fiul senatoarei. Multe dintre printesele ducatelor medievale din apropiere au gasit la Montreux locul ideal pentru a-si petrece timpul liber. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Senatului Romaniei, democrat-liberala Sorina Placinta detine:


- doua terenuri in Focsani

- trei case in Focsani si una in Elvetia, la Montreux

- trei autoturisme

- bijuterii si tablouri in valoare de 80.000 de euro

- conturi in valuta in valoare de 115.000 de euro

- conturi in lei de aproximativ 425.000 RON

- 48% dintre actiunile de la SC Sorste SA

- datorii in suma de 57.454 lei

- indemnizatia de director 90.000 de lei

- dividende in valoare de 1.502.881 de lei


(Doina GANEA, Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 14

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
Cum ramane cu ce a fost la Gologanu in campanie ? a aparut ceva pe Youtube interesant - DECLARATIA ALUIA DE SI-A LUAT BATAIE PENTRU AFISE - CICA E VRAJEALA TOATA TREABA ! citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
Problema este alta. Nu au decat sa-si faca , sa-si cumpere, sa aiba, din munca din furat, din ....donatii, e treaba fiecaruia si raspunde pentru asta . Problema e ca de aproabe 20 ani o tara citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
Nu ce averi au ma intereseaza.Ma intereseaza ce impozite platesc.Si vreau o lege care sa impoziteze luxul.Ca in tarile nordice.Si poate ,daca nu cer prea mult ,sa stim daca au semnat o declaratie de citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
Acum mi-a venit ideea.La anul pe vremea asta sa publicati,pe langa avere si actele de caritate in care s-au implicat si cu ce sume.Ca de fapt pe noi ne intereseaza caracterul omului ,nu averea citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
De obicei, francezii ii spun Champs d'EliSee ("s" intre vocale se pronunta "z"). Numai bine!
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
Din cate stiu L 18 cu privire la veniturile ilicite, nu este abrogata. Sa fie oare inlocuita cu D.N.A.-ul. Dar, corb la corb nu-si scoate ochii. Exista o intelegere tacita intre actualii, fostii si citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
SA INTELEG CA SLUGA ESTE ZIARUL ... SAU OMUL . CUM SE FACE CA DOAR COMENTARIILE AGREATE APAR . O PARERE A UNUI OM CE A PIERDUT ANI SI SANATATE IN FABRICA FURATA DE LA OAMENI DE MADAM NU ARE VOIE LA O citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
...frati romani nu mai platiti impozite la stat...nu vedeti unde se duc banii nostrii
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
Dumnezeu a creat pamantul...nu omul...
, acum 739399 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
Iar Dumnezeu nu a cerut nimic decat sa ne inmultim si sa fim corecti...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.