Politică

Oprisan scapa de PNA

Mihai Boicu
17 iun 2005 884 vizualizări
Dosarul privind neregulile de la SC Drumuri si Poduri SA a primit NUP

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a scapat de unul din cele doua dosare aflate pe rolul Parchetului National Anticoruptie. Este vorba de cel privind achizitionarea unui autoturism Audi S 6 de catre SC Drumuri si Poduri SA, care are ca actionar unic CJ Vrancea, si modul in care acesta a fost folosit. Autoturismul a fost cumparat in leasing pentru suma de 65 de mii de euro in 2001 si a fost folosit in exclusivitate de Marian Oprisan. Potrivit unei hotariri a Consiliului de Administratie al SC Drumuri si Poduri SA, luata in 2001, s-a decis, la solicitarea CJ, cumpararea unei masini de teren pentru inspectarea drumurilor judetului. In schimb a fost cumparat un autoturism de lux, iar Marian Oprisan a fost acuzat ca a folosit masina in interes personal. Aceasta a fost folosita de doua ori pentru deplasari in Italia, iar cu ea au mai mers mama presedintelui CJ, fiica acestuia, si directorul SC Trinec Serv SA, Corina Trifan. De altfel, Marian Oprisan a confirmat in cadrul unei conferinte de presa ca mama sa, Lucia Gherarde, a fost pina la Viena cu masina cumparata de Drumuri si Poduri SA. Procurorii PNA au hotarit sa dea solutia neinceperii urmarii penale in acest dosar, in care au mai fost acuzati, printre altii, directorul SC Drumuri si Poduri SA, Viorel Oglan, directorul economic Vasile Burloiu, dar si sefii finantelor vrincene. Marian Oprisan, intr-o discutie neoficiala, a "promis" ca va da in judecata toti ziaristii care au scris despre ceea ce s-a intimplat la societatea patronata de CJ Vrancea. Acesta mai are la PNA un dosar, care are ca obiect modul in care CJ a achizitionat Complexul Caprioara din Cringul Petresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.