Politică

Info Electoral

Ziarul de Vrancea
13 nov 2008 800 vizualizări
Mars portocaliu in zi de tirg

Militantii PD-L, insotiti de candidatii la alegerile parlamentare Razvan Serban Mustea, candidat pentru Camenra Deputatilor in Colegiul 1, Sorina Placinta, candidat pentru Senat in Colegiul 1, si Alin Trasculescu, candidat pentru Camera Deputatilor in Colegiul 5, au desfasurat ieri dimineata un mars pe strazile Focsaniului, de la sediul de campanie si pina in Piata Obor. Candidatii s-au oprit mai intii in Piata Moldovei, unde s-au intilnit cu producatorii agricoli care s-au plins ca nu sint lasati sa-si vinda marfa si ca au fost amendati de catre autoritati. Oamenii aflati la cumparaturi s-au plins de cuantumul pensiilor sau de cresterea preturilor. Candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor la Colegiul 6, Sorin Hornea s-a intilnit cu cetatenii din Ruginesti si Cimpuri si a discutat despre problemele lor. "In mediu rural o mare problema este lipsa veniturilor. Am intilnit oameni care nu au nici un venit. Astfel ca pensiile si locurile de munca sint problemele majore in zona rurala", a precizat Sorin Hornea. (D. G.)



Liberalii bat drumurile nereparate


Candidatul PNL Eugen Ciorici in Colegiul 4 pentru deputati a fost ieri la Cirligele, unde locuitorii s-au vaitat ca nu au o asociatie a micilor producatori de struguri si ca in satul Bontesti, scoala este in renovare de prea mult timp. Alegatorii din Virtescoiu au cerut candidatului PNL sprijinul pentru repararea drumului judetean Virtescoiu "" Cimpineanca "" Focsani, pentru infiintarea unei piete agroalimentare, infiintarea de parcuri si locuri de joaca pentru copii. Locuitorii au aratat ca scolile sint nerenovate. In Faraoanele locuitorii vor o baza sportiva si un avizier al satului. La Soveja candidatul liberal pentru Camera Deputatilor in Colegiul 6, Neculai Ionescu, a aflat ca cetatenii vor repararea drumului de legatura cu Lepsa, relansarea turistica a zonei, crearea de locuri de munca, pentru atragerea tineretului. S-au discutat si probleme legate de pensii, salarii. Candidatul Nicu Mazere, de la Colegiul 2 pentru Senat, a aflat de la Golesti si Virtescoiu ca principalele probleme sint alimentarea cu apa, drumurile si lipsa unei piete de desfacere a strugurilor. Locuitorii din Golesti i-au semnalat candidatului liberal necesitatea decolmatarii canalului de preluare a apelor pluviale, repararea drumurilor si reglementarea circulatiei in intersectia din fata Primariei Golesti, cu E85. (D. G.)


Singe social democrat pentru campanie


Politicienii incep sa se gindeasca si la sanatatea vrincenilor, acum cind au nevoie de voturi pentru a fi alesi. Un exemplu de acest gen s-a petrecut ieri, cind candidatii sociali democrati s-au incolonat la Centrul de Tranfuzie Sanguina pentru a dona singe. Actiunea, intitulata "Campanie pentru viata", a fost realizata dupa ce directorul centrului a cerut sprijinul tuturor politicienilor. "Avem nevoie de singe. La spital sint doi tineri care au nevoie de produse din singe proaspat. Este vorba chiar de un fost donator care are nevoie de ajutorul nostru. Am solicitat politicienilor sa vina sa doneze", a spus dr. Mioara Hanta. Inca de la primele ore ale diminetii la "banca lichidului vital" au ajuns candidatii la Senat si Camera Deputatilor din partea PSD. Dupa ce au trecut testul analizelor, acestia si-au facut carnet de donator, dupa care s-au lasat "intepati". Printre acestia s-a aflat si deputatul George Baesu, care a mai facut un astfel de gest cind lucra la ISH pentru a obtine o zi libera, potrivit propriilor declaratii. Chiar daca au avut intentii nobile unii donatori au fost refuzati pentru ca au suferit in trecut de boli care ar putea afecta calitatea singelui ori aveau tensiunea marita. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.