Politică

Furtuna a parasit politica, dar il lasa ca mostenire pe ginerele sau

Mihai Boicu
28 oct 2008 2027 vizualizări
Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean se va ocupa de afaceri, dupa ce a iesit la pensie u Inveti calul batrin la caruta? , a spus Horia Furtuna despre eventuala sa inscriere in PD-L, partidul pe care l-a ales ginerele sau

Conservatorul Horia Furtuna s-a retras din prim planul politicii, dupa ce a fost timp de patru ani vicepresedinte al Consiliului Judetean si lider al Partidului Conservator, insa are toate sasele ca ginerele sau, Razvan Serban-Mustea, sa-i aduca unele satisfactii politice, chiar daca s-a inregimentat intr-un alt partid. Horia Furtuna a devenit, la cei 63 de ani, proaspat pensionar, pentru ca a primit la sfirsitul lunii iulie decizia de pensionare. "Am ramas simplu membru al partidului, pentru ca a venit vremea celor mai tineri. Pe mine ma intereseaza acum doar doctrina", ne-a spus Horia Furtuna. Conservatorul spune ca in continuare se va ingriji doar de afaceri, ocupatia de baza a acestuia inainte, dar si cit timp a facut politica. Despre perioada in care a fost unul din adjunctii baronului Marian Oprisan, Furtuna spune ca a fost o experienta noua. "Eu cred ca, pentru mine cel putin, a fost o noua experienta. La cite experiente am avut am adaugat-o si pe asta", a comentat Furtuna, care a fost si deputat in Marea Adunare Nationala pe vremea comunismului. Alegerile parlamentare l-au adus in politica locala pe ginerele sau, Razvan Serban "" Mustea, despre care Furtuna are o parere foarte buna, chiar si in ceea ce priveste alegerea politica facuta. "El este un baiat tinar, si-a ales viziunea, in timp ce eu, fiind mai in virsta, sint mai de stinga. Am discutat de la egal cu el, pentru ca este un baiat destept si cu foarte bun simt. Imi place cum gindeste. Mi se pare ca s-a gindit foarte bine cind a ales PD-L, pentru ca acolo este si o echipa de oameni tineri si probabil ca asta a contat", ne-a declarat Furtuna. Conservatorul spune ca nu-si va urma cuscrul si ginerele in PD-L. "Inveti calul batrin la caruta?", s-a amuzat fostul vicepresedintele al CJ.


Prosperitate din terenuri, nu din vie


Horia Furtuna spune ca si-a cules strugurii de la ferma sa din Cotesti, nemultumit ca statul nu-i ajuta mai mult pe viticultori. "S-a recuperat din productie la cantitate, insa marea majoritate a viticultorilor a lucrat in pierdere, pentru ca pretul oferit este foarte mic. Pacat, pentru ca anul era foarte bun daca statul ii ajuta cu ceva. Atita timp cit in UE se dau subventii de 400 de euro, iar la noi statul ne da salutari si nu primim nici macar subventia de 50 de euro nu se poate face nimic", ne-a spus Furtuna.

Omul de afaceri a devenit presedinte al fostului PUR in 2002, dupa ce a fost inlaturat de la Conducerea Camerei de Comert Industrie si Agricultura printr-o lovitura de culise in spatele careia a acuzat ca s-a aflat chiar liderul PSD Marian Oprisan, cu care s-a impacat ulterior. In 2004, Furtuna a fost ales vicepresedinte al CJ, dupa ce partidul sau a tradat intelegerile pe care le avusese cu opozitia. La sfirsitul anului 2005, pesedistul Sorin Vornic s-a inscris in PC si a preluat si sefia organizatiei, moment care a marcat inceperea retragerii lui Horia Furtuna din prim planul PC. Fostul vicepresedinte al CJ s-a facut "remarcat" in lumea afacerilor prin acapararea terenurilor fostei gospodarii de partid, majoritatea in marginea Focsaniului, avind o valoare de piata foarte mare. Cu toate ca afacerea a fost cercetata penal de mai multe ori, se pare ca dosarului i s-a pus cruce dupa ce Furtuna a cistigat procesul cu Agentia Domeniilor Statului, care a incercat in instanta recuperarea terenurilor. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.