Politică

Ulitele din Urechesti, iluminate pe jumatate

Ziarul de Vrancea
9 aug 2008 672 vizualizări
locuitorii comunei beneficiaza de curind de apa curenta, o investitie SAPARD de 200.000 de lei, dar si de un drum reabilitat pina la Manastirea Varzaresti

Cei aproximativ 3.100 de locuitori din Urechesti nu vor mai merge prin bezna la lasarea intunericului, pentru ca iluminatul stradal este in plin proces de realizare, pina la aceasta data fiind finalizat in proportie de 40%. Noul edil social-democrat Vasile Dantis se poate lauda ca la nici doua luni de la preluarea functiei, a inceput derularea lucrarilor, fondurile pentru punerea pe roate a acestei investitii provenind de la bugetul local. Un alt proiect, demarat in mandatul anterior al fostului primar Maricel Georgescu, aductiunea cu apa, s-a finalizat tot in aceasta perioada. Pentru ca satenii sa aiba apa curenta a fost nevoie de o finantare SAPARD in valoare de 200.000 lei. O alta investitie finalizata este reabilitarea drumului de la Urechesti la Manastirea Varzaresti, unul dintre cele mai interesante obiective monahale din judet. De asemenea, se doreste construirea unui pod, pina la acelasi obiectiv, investitie estimata la 1, 4 milioane lei. In planurile noului prim gospodar social-democrat se afla realizarea retelei de canalizare si reabilitarea scolilor din comuna. "Vrem sa realizam o retea de canalizare, sa facem drumurile comunale, vrem sa reabilitam cele doua scoli din comuna, dar si doua biserici. Avem in proiect si o baza sportiva", spune Vasile Dantis, de profesie jurist, care este novice la Primarie, nedetinind pina in prezent nici o functie in administratia publica locala. Proaspatul primar are planuri mari si in ceea ce priveste activitatea culturala a comunitatii, in luna octombrie, cind au loc si zilele comunei, urmind sa fie lansata monografia Urechestiului, la care a lucrat Petre Boieru. Cit priveste echipa cu care lucreaza noul edil, configuratia Consiliului Local este urmatoarea: cite patru consilieri PSD si PNL si trei de la PDL. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.