Politică

Rezultatele alegerilor au fost validate de BEC

Mihai Boicu
7 iun 2008 1091 vizualizări
Contestatiile de la Birsesti si Balesti au fost respinse

Emotiile cu privire la rezultatele primului tur de scrutin au fost risipite ieri de Biroul Electoral Central, care a validat si anuntat rezultatele alegerilor din 1 iunie. Daca in Ilfov s-au inregistrat numeroase probleme in citeva localitati, in Vrancea alegerile au fost contestate doar in comuna Birstesti. Aici, liberalii au constestat ca peste 1.000 de buletine de vot au fost anulate deoarece stampia "Votat" era pusa si pe PNL si pe PD-L. Dupa ce Biroul Electoral Judetean a respins plingerea PNL, liberalii au facut contestatie la BEC. Rezultatele anuntate ieri spulbera sperantele liberalilor, iar pesedistul Costica Hirsu a fost declarat cistigator din primul tur. Pesedistii au contestat la rindul lor rezultatul alegerilor pentru functia de primar in comuna Balesti, unde candidatul PNL, Stancu Balescu, a obtinut cu un vot mai mult decit pragul necesar pentru a cistiga alegerile din primul tur. In urma alegerilor din 1 iunie, in Vrancea au fost alesi 30 de primari PSD, 12 PNL si unul PD-L. In localitatile unde procesul electoral s-a finalizat se pot constitui consiliile locale si desemna viceprimarii din rindul consilierilor. Turul doi al alegerilor locale va avea loc pe 15 iunie in 30 de localitati. Cele mai asteptate alegeri sint cele de la Focsani, unde sint in cursa social "" democratul Decebal Bacinschi si democrat "" liberalul Alin Trasculescu, si la Marasesti, unde vor lupta pentru functia de primar liberalul Constantin Vlase si democrat "" liberalul Valerica Chitic. Deja s-au constituit primele aliante politice pentru sustinerea primarilor care se lupta in turul doi al alegerilor. In general, partidele au lasat la latitudinea organizatiilor locale politica de aliante. O situatie speciala se inregistreaza la Jaristea, unde democrat-liberalii locali sint pe cale sa bata palma cu PSD pentru sustinerea primarului in functie Neculai Liciu (792 voturi) in defavoarea liberalului Dumitru Catalin Toma (853 voturi). Totusi, nu este exclusa interventia liderilor de la judet pentru sustinerea candidatului de dreapta.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.