Politică

Politicienii, harnici la vot

Ziarul de Vrancea
2 iun 2008 1097 vizualizări
Jan Vraciu a fost cel mai matinal candidat u politicienii au venit insotiti de sotii sau copii, au intrat in vorba cu alegatorii si s-au aratat increzatori in fortele proprii

Candidatii la Primaria Focsani si la presedintia Consiliului Judetean s-au grabit la urne pentru a-si arata increderea in fortele proprii si a da un imbold oamenilor sai voteze. Politicienii au fost insotiti de sotii sau de copii si n-au existat nici sa intre in vorba cu alegatorii. Primul candidat care si-a exprimat dreptul la vot a fost senatorul Jan Vraciu, care si-a depus candidatura pentru fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean. La ora 8.00, insotit de sotia si de fiica sa, acesta a votat la sectia nr. 30 de la Biblioteca Judeteana. "Am votat pentru ca Vrancea, Focsanii, sa fie in rindul comunitatilor europene. Am votat pentru o schimbare in bine", a declarat liderul PDL, dupa ce a introdus cele patru buletine in urnele de vot. Sectia nr. 30, care la alegerile anterioare era amplasata in incinta Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia", s-a mutat in acest an in cladirea salii de lectura a Bibliotecii Judetene, din cauza lucrarilor care se desfasoara in Piata Unirii.

Contracandidatul sau din partea PSD, Marian Oprisan, si-a exercitat dreptul la vot la sectia nr. 9 din incinta Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu", la ora 10.00. Acesta a fost insotit de fiica si de senatorul PSD Angel Tilvar, care, desi a votat la o alta sectie, a tinut sa fie alaturi de Oprisan. "Vrancea este casa noastra. Si Vrancea are un viitor foarte bun. Astazi am votat pentru familiile oamenilor din Vrancea si pentru copiii lor. Doamne ajuta!", a declarat Oprisan la iesirea de la urne. Acesta nu a ratat ocazia de a saluta si a intra in vorba cu focsanenii care se indreptau spre cele doua sectii de votare amenajate in sala de sport a Colegiului Economic.

Si candidatul liberalilor la CJ, deputatul liberal Nini Sapunaru, a votat, insotit de sotia sa Camelia, la sectia nr. 32, amplasata in incinta Policlinicii nr. 2, la ora 11.30. "Am votat pentru schimbare, am votat pentru democratie, am votat ca sa eliberam Vrancea", a afirmat Nini Sapunaru. Intre aspirantii la Primarie, candidatul democratilor, Alin Trasculescu, s-a trezit cel mai de dimineata, acesta votind la ora 9.30, la Universitatea "Baritiu". La iesirea de la cabina, acesta s-a aratat emotionat si a declarat ca a votat pentru progres. Trasculescu a fost insa dezamagit de dezinteresul tinerilor pentru alegeri.

Candidatul social-democratilor, Decebal Bacinschi, alaturi de sotia sa, a votat la ora 10.30, la sectia de la Teatru, acesta declarind presei ca a optat pentru continuitate si pentru finalizarea proiectelor demarate.

Candidatul PNL la functia de primar, Romeo Paul Postelnicu, a votat la ora 11.00, la sectia de votare nr. 8 de pe strada Longinescu. Acesta a venit la vot insotit de fiica si nepotelul sau de doi ani si jumatate, pe care il cheama ca pe bunicul sau, Romeo Paul. "Am votat pentru prosperitatea focsanenilor, pentru profesionalismul administratiei locale si pentru intronarea legalitatii si ordinii in administratie. Trebuie sa dam o sansa Focsaniului pentru a se dezvolta", a declarat Postelnicu, la iesirea de la urne.

Grupaj realizat de Mihaela BESLEAGA si Doina GANEA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 6 ore, 16 minute, 46 secunde
"Cum , acest HOT si TICALOS a iesit iar? Mai , dar prosti vrancenii astia .................... Mai oameni buni are vila in Spania, in Italia , la munte si la mare , conturi in Elvetia, fura cu legea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.