Politică

Dezbatere APD despre politica, constitutie si administratie

Mihai Boicu
15 apr 2008 630 vizualizări
Politicienii locali au fost invitati miercuri sa participe la o dezbatere publica organizata de Clubul Focsani al Asociatiei Pro Democratia, cu tema "Forma si reforma intre politica, constitutie si administratie".

Intilnirea va avea loc miine, incepind cu orele 14.00, in sala de conferinte a Hotelului Fashion Center din Focsani. Dezbaterea va fi moderata de Cristian Pirvulescu, presedintele APD, si este a treia dintr-o serie de 12 dezbateri organizate in cadrul proiectului "Dezbateri constitutionale", implementat de APD cu sprijinul financiar al Fundatiei Hanns Seidel. "Anul care tocmai s-a incheiat a reprezentat una dintre cele mai bune ocazii de demarare a unor dezbateri si discutii cu privire la necesitatea unei noi revizuiri a Constitutiei Romaniei. Decizia Parlamentului de suspendare a Presedintelui Romaniei si campania pentru referendumul de validare a acestei decizii, dar si convocarea si organizarea referendumului pentru introducerea votului uninominal si conflictele dintre institutiile centrale ale statului au ajuns, la un moment dat sau altul, la discutii despre prevederile constitutionale si modificarea lor", se arata intr-un comunicat de presa al APD. Cu ocazia acestei dezbateri, APD Focsani ii provoaca pe membrii societatii civile, ai mediului academic si ai celui politic sa raspunda la citeva intrebari, cum ar "Are nevoie Romania de o reforma constitutionala?", "Care sint argumentele pro si contra regindirii raporturilor dintre institutiile politice romanesti?" sau "Are regionalizarea o dimensiune constitutionala?". (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.