Politică

Oprisan vrea sa fie stapin pe Tribunal

Mihai Boicu
20 mar 2008 844 vizualizări
Baronul a cerut Guvernului ca CJ sa primeasca cladirea Tribunalului in schimbul unui teren pentru construirea unui nou sediu pentru Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani

Marian Oprisan ar putea sa se plimbe prin Tribunal ca la el acasa si nu in calitate de inculpat ca pina acum. Presedintele CJ a supus votului consilierilor judeteni la sedinta de ieri un proiect de hotarire prin care a cerut votul acestora pentru a solicita Guvernului trecerea in proprietatea publica a judetului si administrarea CJ a imobilului in care isi desfasoara activitatea Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani. Solicitarea, care a fost votata in unanimitate, nu este intimplatoare, ci vine ca urmare a demersurilor facute de Tribunal de gasire a unui teren unde sa se construiasca un alt sediu pentru judecatori. Marian Oprisan a afirmat la sedinta de ieri ca imobilul din str. Cuza Voda nr. 8 poate fi un pericol din cauza starii in care se afla, avind in vedere ca a fost construit in urma cu un secol si a fost afectat de cutremure. "Din ultima expertizare a cladirii efectuata de Ministerul Justitiei, la citiva ani de la consolidare, respectiv in anul 2005, s-a aratat ca datorita activitatii seismice si datorita circulatiei auto intense din zona, s-a ajuns la un coeficient de asigurare a cladirii, la actiuni seismice, mai mic decit acela emis de Codul de proiectare P100/1992. Concluzia care s-a desprins in urma analizarii datelor prezentate mai sus a fost ca fondurile necesare consolidarii sint importante, iar beneficiile nu sint de durata si nu vor fi in raport cu diversificarea actului de justitie, fapt ce a determinat ca Ministerul Justitiei sa stabileasca ca solutie realizarea unui alt sediu pe terenul din Focsani, str. Lupeni, aflat in domeniul public al judetului si administrarea Consiliului Judetean", se arata referatul proiectului de hotarire adoptat ieri.


Amenintare voalata cu un proces


Pentru ca CJ sa obtina cladirea Tribunalului, Marian Oprisan a pus presiune asupra Guvernului cu actele prin care sustine ca imobilul s-a aflat in domeniul judetului si poate fi revendicat. Pe data de 18 ianuarie 2008, Secretariatul General al Guvernului a anuntat CJ ca intreprins demersurile necesare pentru adoptarea unei hotariri a CJ prin care terenul din str. Lupeni sa treaca din domeniul public al judetului in domeniul public al statului. Pe 6 februarie 2008, CJ a informat SGG ca "doreste sa redobindeaca in domeniul public al judetului Vrancea toate imobilele care au apartinut cindva comunitatii judetului Vrancea (Putna) in vederea reabilitarii si consolidarii acestora". Pentru a convinge Guvernul sa renunte la Tribunal, in adresa trimisa de CJ se specifica ca institutia are acte prin care se dovedeste ca imobilul a fost achizitionat in anul 1908 de catre Prefectul judetului Putna, in calitate de administrator al intereselor judetene. "Pentru a evita procese de lunga durata prin care sa se constate dreptul de proprietate asupra acestui imobil al judetului, va solicitam a binevoi sa ne comunicati care este procedura care trebuie urmata pentru ca acest imobil sa treaca in proprietatea publica a judetului si pina cind Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani vor functiona intr-un nou imobil, in administrarea Tribunalului Vrancea, ca pina in prezent", se arata in adresa trimisa de CJ catre Secretariatul General al Guvernului. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739361 zile, 6 ore, 1 minut, 53 secunde
Nu se mai opreste nemernicul asta...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.