Politică

Deputatul Daniel Ionescu a votat la PD-L precum la PRM

Mihai Boicu
7 mar 2008 921 vizualizări
Parlamentarul s-a abtinut de la votul Legii uninominalului, motivind ca este neconstitutionala, in pofida deciziei PD-L de a sustine legea u Daniel Ionescu sustine ca daca alegerile vor avea loc dupa aceasta lege nu se va putea forma un nou guvern si vom avea alegeri anticipate u pe de alta parte, desi deputatul sustine ca este in relatii foarte bune cu liderii PD-L Vrancea, senatorul Vraciu spune ca Daniel Ionescu nu i-a ajutat deloc atunci cind partidul avea nevoie

Deputatul PD-L Daniel Ionescu este un membru de partid mai putin disciplinat decit, de exemplu, colegul sau Corneliu Momanu. In timp ce prim "" vicepresedintele PD-L Vrancea a lasat deoparte nemultumirile enuntate in cadrul unei conferinte de presa si a votat cum i-a dictat partidul, adica "pentru" uninominalul in forma agreata de PSD, Daniel Ionescu a votat, dupa cum sustine, asa cum i-a dictat constiinta. "In primul rind, mandatul meu nu este imperativ. A doua chestiune este ca nu pot sa dau un vot pentru o lege care este neconstitutionala. Este vorba de respectul fata de mine. Nu am votat impotriva, pentru ca mandatul partidului a fost sa votam legea, dar m-am abtinut pentru ca legea este neconstitutionala", ne-a declarat Daniel Ionescu. Unul dintre motivele pentru care deputatul sustine ca Legea votului uninominal este neconstitionala este faptul ca presedintii de consilii judetene vor fi alesi prin vot uninominal intr-un singur tur. "Nu exista nici un drept constitutional care sa fie conditionat de o institutie. Nu am auzit de institutia presedintelui Consiliului Judetean. Mi se pare efectiv o fortare a Constitutiei faptul ca legea pentru alegerea membrilor Parlamentului dezvolta in cadrul ei si alegerile pentru Consiliul Judetean", a precizat Ionescu. Deputatul mai spune despre votul uninominal ca este, de fapt, in propotie de peste 90% vot proportional si ca legea uninominalului face o discriminare pozitiva in favoarea UDMR. O alta nemultumire a deputatului este impunerea unui prag de 5% in conditiile in care cistigatorul dintr-un colegiu uninominal trebuie sa intre in Parlament. "Sint prea multe elemente neconstitutionale. Este aproape imposibil ca in urma alegerilor sa se formeze un guvern. Vom ajunge sa facem alegeri anticipate in patru luni pentru ca nu vom putea face o alianta care sa asigure o guvernare sigura si coerenta a Romaniei", a spus Daniel Ionescu.


"Nu l-am vazut in judet"


Deputatul Daniel Ionescu este la al treilea partid in acest mandat. Dupa ce a plecat in iunie 2005 din PRM, pe listele caruia a fost ales, a stat ca independent pina in martie 2006. De atunci si pina in iunie 2007, deputatul a fost afiliat grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor. Atunci, Daniel Ionescu a intrat in PD, fiind intens curtat de democrati pentru a le da votul pentru depunerea unei motiuni de cenzura care putea rasturna Guvernul Tariceanu. Parlamentarul de Vrancea nu are acum prea multe legaturi cu organizatia judeteana a PD-L, mai ales ca nu este inscris in ea. Cu toate acestea, Daniel Ionescu spune ca are o relatie foarte buna cu democrat-liberalii locali desi nu a aparut in nici o conferinta de presa alaturi de acestia. "Nu am fost pentru ca nu este momentul. Sint suficiente pozitiile lor exprimate, eu sint mai proaspat in partid si este bine sa ma familiarizez cu amanuntele ca sa pot lua o pozitie", ne-a spus Daniel Ionescu. Deputatul a precizat ca este inca prea devreme sa spuna daca va candida in Vrancea. Senatorul Jan Vraciu, presedintele PD-L Vrancea, spune ca, desi Ionescu este ales in Vrancea, acesta nu are nici o legatura cu organizatia locala a partidului. "Dl Daniel Ionescu nu este inscris in organizatia din Vrancea. Nu l-am vazut in judet nici la campania pentru referendum, nici la cea pentru europarlamentare. Nu a participat la nici o sedinta a conducerii PD. O fi parlamentar de Vrancea, dar cind avea partidul nevoie mai multa de parlamentari el nu a fost", ne-a spus presedintele PD-L Vrancea. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.