Politică

PNL vrea sa cistige 35 de primarii in Vrancea

Camelia Stănilă
18 feb 2008 811 vizualizări
Deputatul Nini Sapunaru se arunca in lupta pentru presedintia Consiliului Judetean Vrancea, dar nu scoate din calcul nici Primaria Focsani u PNL Vrancea este optimist si prevede 30% pentru galbeni la alegerile locale u Sapunaru declara ca partidul nu poate creste decit prin aducerea de oameni buni din afara u PNL vizeaza cistigarea a 35 de primarii in intreg judetul

Partidul National Liberal Vrancea a inceput ofensiva electorala. Presedintele liberal, deputatul Nini Sapunaru a declarat ieri, cu un optimism debordant, ca poate scoate la alegerile locale din vara un scor "istoric" pentru gruparea pe care o conduce, si anume 30%. Tinta majora la care rivneste PNL-ul este Consiliul Judetean Vrancea, pentru care este "aruncat in lupta" chiar seful liberalilor vrinceni. Insa, pentru a detine fotoliul de presedinte CJ si pentru a avea majoritatea, liberalii trebuie sa cucereasca "reduta" pesedista de la Primaria Focsani. Liberalii inca nu au desemnat un nume cu care vor sa-l combata pe Bacinschi, cu toate ca surse din interiorul partidului il anunta cu siguranta pe cel al lui Romeo Paul Postelnicu, recent "reorientat" de la PD-L. Evaziv cu raspunsurile la intrebarile presei, presedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru a declarat ca in carti ar fi mai multi candidati, intre care se numara Nicolae Latcan, Manole Merchea, Mihail Copaci, Gabriel Corneanu, dar si seful galbenilor, Nini Sapunaru. Optimismul liberalilor si visul lor de a reusi 30% la alegeri este explicat de liderii partidului prin semnalele bune pe care le au din judet, dar si prin recentele veniri la PNL ale fostilor PNG-isti condusi de ex-pesedistii Constantin Buza si Fevronia Stoica. Sapunaru adauga faptul ca partidul pe care il conduce nu poate creste decit daca isi aduce oameni buni din afara, chiar daca asta inseamna crearea de curente negative in interior prin marginalizarea liberalilor cu vechime. De altfel, la nivel judetean, Nini Sapunaru are convingerea ca PNL-ul va putea lua cel putin 15 primarii inca din primul tur si alte cel putin 20 din al doilea. "Avem convingerea ferma ca putem cistiga alegerile in Vrancea. Iar aceste alegeri nu vor fi cistigate decit daca reusim sa luam Primaria Focsani. Batalia pentru CJ si majoritatea in Consiliul Judetean se va da aici, in municipiul Focsani. Cistigarea acestora ar reprezenta un moment istoric pentru PNL. Pentru Primaria Focsani exista mai multi candidati, din care vom alege unul, cel mai bine plasat in sondaje. Numele lui va fi cunoscut cel mai probabil saptamina viitoare. Noi speram la un 30% la alegeri", a declarat Nini Sapunaru.


PNL-ul vrea majoritate si la tara


Nini Sapunaru considera ca partidul sau isi va adjudeca din primul tur primariile din cel putin 15 localitati, in timp ce din turul doi candidatii PNL vor iesi cistigatori in alte 20 de comune vrincene. "Avem convingerea ferma ca vom putea cistiga alegerile in Vrancea. Nominalizam candidatii de primari, terminam si ultimele sondaje de opinie, exista o emulatie deosebita. Sint oameni care vin din tot spectrul politic si vor sa candideze din partea PNL. Avem candidati de turul doi in cel putin 35 de localitati, vom cistiga foarte multi primari din primul tur, cel putin 15", a spus Nini Sapunaru. Presedintele liberalilor vrinceni a mai adaugat ca vor fi alesi candidati pentru alegeri cei mai bine plasati oameni in sondaje, indiferent de unde vin. Sapunaru a mai spus ca scopul PNL ramine destramarea puterii PSD la nivelul judetului, pe care o acuza de urmarirea propriilor interese si de blocarea investitiilor de anvergura. "Nu va exista niciodata o colaborare intre stinga si dreapta. Telul nostru va ramine destramarea puterii PSD in Vrancea. Acest judet a fost condus prost, a fost sufocat de PSD in ultimii ani, investitii straine nu au venit in acest judet, dezvoltarea judetului treneaza. Aceasta arata ce aduce o guvernare de stinga, autarhica, care nu permite intrarea noutatilor din exterior", a afirmat Nini Sapunaru.


Postelnicu nu a fost "furat"


Seful liberalilor a declarat cu privire la unul dintre posibilii inlocuitori ai lui Decebal Bacinschi in fruntea administratiei locale focsanene, Romeo Paul Postelnicu, ca ar fi insemnat un esec daca nu s-ar fi reintors catre PNL. Acesta a plecat din tabara PD-L intr-un moment destul de delicat pentru gruparea condusa de Jan Vraciu, Postelnicu plasindu-se pe primul loc in sondajul democratilor pentru o posibila candidatura la Primaria Focsani. Sapunaru spune ca nu poate fi folosit termenul de "furat" si ca oricine are usa deschisa la PNL, indiferent de la ce partid vine, cu conditia sa se bata pentru liberali si sa aduca voturi. "Absolut tot ce misca in Focsani nu se poate fara vorba de sus, de la conducerea PSD. Bacinschi nu a fost in stare sa conduca municipiul Focsani asa cum ar trebui", a spus Sapunaru. In plus, Postelnicu a criticat lipsa de viziune a strategiilor de dezvoltare "copy-paste" atit ale Focsaniului, cit si ale judetului si a propus o "coalitie" la nivelul partidelor politice pentru un plan de ridicare a economiei Vrancei. "La Focsani nu au venit investitori strategici, nu s-au generat locuri de munca. Fonduri nu au fost atrase, iar obiectivele de dezvoltare lipsesc. Potentialul economic nu a fost suficient de bine conturat de cei care si-au asumat conducerea", a declarat si vicepresedintele PNL, Romeo Paul Postelnicu. (Iulia CRETU, Mihaela BESLEAGA)


CASETA:

Presedintele PD-L Bolotesti a trecut la PNL


Surse din interiorul PNL Vrancea spun ca la Bolotesti a fost stabilit seful de campanie si potentialul candidat la functia de primar. Conform acestora, presedintele organizatiei PD-L Bolotesti, juristul Fanica Popa, a acceptat sa treaca in "barca" liberala si va fi, cel mai probabil, candidatul PNL la primaria din localitate. Trecerea lui Fanica Popa la PNL este o mutare menita sa-l debarce pe actualul primar, Stefan Sichin, care, conform unor sondaje recente, ar mai avea doar o firava sustinere in localitate. (C.S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.