Politică

Vasile Gheorghe, noul presedinte al PC Vrancea

Mihai Boicu
21 ian 2008 4174 vizualizări
Acesta ii urmeaza in functie lui Manole Merchea, care s-a reintors la liberali u Vasile Gheorghe a revenit la functia pe care a pierdut-o in 2002, atunci cind Horia Furtuna a venit in partid, in timpul scandalului cu oamenii de afaceri care cotizau pentru PSD

Consilierul judetean Vasile Gheorghe este noul presedinte al conservatorilor vrinceni. Fostul presedinte, Manole Merchea, a demisionat din functie din cauza scorului slab obtinut la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie si, ulterior, s-a reintors in PNL. Din acest motiv, simbata a avut loc Congresul Extraordinar al PC Vrancea, la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani. Din cei 245 de delegati care au fost convocati au venit 228. Dintre acestia, doar unul a votat impotriva lui Vasile Gheorghe, care a fost singurul candidat, in timp ce 12 buletine de vot au fost anulate. Mandatul noului presedinte are o durata de doi ani. Pina acum, Vasile Gheorghe a ocupat functia de prim-vicepresedinte al PC Vrancea. "Ca nou presedinte, imi propun sa reorganizez cit se poate de repede filiala, pentru a avea acoperire in toate localitatile din Vrancea si sa imi ating telul de a obtine 10% din voturi la alegerile locale. Imi doresc ca intre noi si celelalte partide sa existe intelgere si sa facem o politica adevarata, fara scandaluri politice. Pe plan local, nici nu ma gindesc la aliante deocamdata, pentru ca eu sint in acest partid de opt an si ii cunosc foarte bine istoricul", a declarat Vasile Gheorghe. Din partea conducerii centrale a PC au participat la alegeri senatorii Sabin Cutas, care candideaza la functia de presedinte al partidului, si Corneliu Pascu, precum si Valerian Tuclea, presedintele PC Buzau. Organizatiile politice locale au fost reprezentate Eduard Lambrino "" PNL, Mircea Daconu "" PSD si Marin Stoica- PNG- CD. Liderul conservatorilor a afirmat ca partidul are in Vrancea un numar de 38 de organizatii, la care se adauga inca cinci, in curs de constituire. Acesta si-a fixat data de 1 martie ca termen limita pentru a avea acoperire la nivelul intregului judet, bazindu-se pe intoarcerea membrilor care au plecat din PC dupa 2004.


A doua oara presedinte, dupa Furtuna


Alegerile de simbata au avut in vedere doar functia de presedinte.

Deocamdata, desemnarea unui inlocuitor pentru Vasile Gheorghe in functia de prim-vicepresedinte a fost aminata deoarece duminica va vea loc Congresul National al partidului, atunci cind este posibila o modificare a statutului, iar aceasta functie ar putea fi schimbata in cea de vicepresedinte. PC Vrancea va fi reprezentata la congresul de 27 ianuarie de o delegatie din 15 conservatori, plus inca sapte care fac parte din Consiliul Natinonal. "Va avea loc o mica remaniere a Biroului Judetean deoarece sint citiva membri care nu au participat deloc la alegerile europarlamentare. Noi avem o hotarire potrivit careia cine lipseste nemotivat la mai mult de trei sedinte ale Biroului Executiv este exclus sau inlocuit. Este vorba de trei-patru membri care sint in aceasta situatie", a precizat Vasile Gheorghe. Cu toate ca acesta nu a dat nume, unul dintre cei "trei "" patru" este consilierul judetean Sorin Vornic, fostul presedinte al organizatiei dinainte de numirea in aceasta functie a lui Manole Merchea. Un alt conservator care nu prea mai este interesat de soarta partidului este Horia Furtuna, vicepresedintele Consiliului Judetean, care nici macar nu a fost prezent la alegerile de simbata. Se pare ca acesta intentioneaza sa se retraga dupa acest mandat de vicepresedinte, dat fiind ca in ultimul an prestatia sa publica a fost aproape de zero. De mentionat ca Vasile Gheorghe a detinut functia de presedinte al organizatiei si in 2002, atunci cind Horia Furtuna a fost inlaturat de la conducerea Camerei de Comert Industrie si Agricultura Vrancea la presiunile lui Marian Oprisan asupra oamenilor de afaceri. Atunci, Vasile Gheorghe a trimis un fax, se pare chiar din sediul Consiliului Judetean, in care spunea ca Horia Vintila Furtuna nu este membru al Partidului Umanist Roman, cum se numea atunci PC, in conditiile in care Furtuna afirmase ca avea deja o vechime de citiva ani in partid. Ulterior, Dan Voiculescu a afirmat public ca Horia Furtuna era membru al clubului din Bucuresti. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.