Politică

Guvernul Dragnea - Grindeanu se joacă de-a legea salarizării, iar administrația Oprișan cu stațiile antigrindină

Alexandra TĂTARU
15 apr 2017 2616 vizualizări
Senatorul PNL a convocat o conferință de presă înaintea Sărbătorilor Pascale.În cadrul conferinței s-au abordat câteva teme de interes național și județean.Cătălin Toma speră ca sărbătorile să aducă gânduri bune tuturor românilor, inclusiv guvernanților

Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea, a convocat conferința de presă săptămânală chiar înaintea Sărbătorilor Pascale pentru a discuta despre câteva aspecte vizibile la nivel național și județean. Senatorul a adus în discuție faptul că actualul guvern se joacă cu așteptările românilor și cu economia țării și nu stopează marasmul dublării sau triplării salariilor. Un alt subiect abordat a fost cel al vizitei ministrului Sevil Shhaideh, vizită care s-a lăsat așteptată mai mult de o lună, dar care, consideră senatorul Toma, este foarte necesară pentru că toți primarii din județ, indiferent de culoarea lor politică, au nevoie de sfaturi pentru identificarea resurselor financiare în vederea elaborării proiectelor.

Guvernul Grindeanu-Dragnea își permite să se joace cu așteptările românilor în mod brutal

Senatorul liberal Cătălin Toma consideră că actualul guvern se joacă cu așteptările românilor la fel ca într-un joc de grădiniță, cu niște jucării pe care copiii le-ar vedea, dar nu ar fi lăsați să se joace cu ele. Acesta mai consideră că este inadmisibil ca o lege a salarizării cu un asemenea impact să nu fie dezbătută cu cei mai importanți factori de decizie, respectiv patronatele și sindicatele. ”Avem lege, «jucărie», avem tot ce ne trebuie, dar o trimitem în Parlament să se vadă cum reacționează poporul român. Iată că poporul reacționează. Au ieșit în stradă sindicatele și apreciez efortul acestor sindicate ale funcționarilor publici de a dezbate această problemă și pe posturile TV. Nu-ți poți permite în România anului 2017 să nu discuți sau să ceri părerea sindicatelor. Nu așa se face economia în România”, a precizat senatorul Cătălin Toma. Liberalul a mai atras atenția ca româniii să fie atenți în perioada următoare pentru că această majoritate PSD-ALDE din Guvern riscă să bage România într-o situație confuză, mai ales pentru că sectorul privat este cel care asteaptă cu nerăbdare această lege. ”Este riscant să ai foarte mulți angajați și să nu-ți permiți să știi care este viitorul salariului angajatului tău doar pentru că un Guvern se gândește să mai facă niște modificări. Toata strategia legii de salarizare se bazează pe un salariu minim  etapizat până în 2020-2022. Salariul minim nu-l stabilește parlamentul, ci guvernul. Guvernul Dragnea nu are cum să știe de pe acum cine va fi în 2020- 2021. Ar fi bine să se stopeze acest marasm al dublării salariilor și să se spună realitatea românilor. Realitatea este că, la acest moment, din tot ce încasează România, procentul de 72% se găsește în plata salariilor, asta înseamnă un procent exagerat într-o țară care-și dorește și investiții și atragere de fonduri europene în urma contribuțiilor pe care le aducem Uniunii”, a mai specificat senatorul Toma.

Ne bucurăm de vizita ministrului Sevil Shhaideh în județul Vrancea

Cătălin Toma și-a exprimat bucuria față de vizita pe care ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, intenționează să o facă în județul Vrancea, chiar dacă nu este un răspuns imediat la invitația pe care el însuși i-a adresat-o în urmă cu o lună. ”Iată că doamna ministru și-a exprimat intenția de a vizita județul Vrancea și observ și grija președintelui C.J. Vrancea de a organiza o întâlnire a femeilor. Asta e  foarte bine. Consider că vizita ministrului este foarte importantă pentru că primarii din județ, indiferent de culoarea politică, au nevoie de sprijin în elaborarea și identificarea resurselor financiare pentru proiectele pe care doresc să le dezvolte în comunitățile din care fac parte”, a spus senatorul Cătălin Toma.

Cine răspunde pentru pagubele suportate de viticultori datorită nefuncționalității stațiilor antigrindină?

Se pare că agenda ministrului Sevil Shhaideh va cuprinde și vizita la stațiile antigrindină din județ. Doar că, funcționalitatea acestora promisă de aproape 10 ani încă se lasă așteptată, iar senatorul Toma a reamintit încă o dată faptul că viticultorii vrânceni sunt neprotejați în fața intemperiilor și suportă singuri pagubele provocate de grindină. ”Poate le spune Marian Oprișan acestor oaspeți când a început acest proiect și câte vii au fost afectate din cauza lipsei de implicare a autorităților județene pentru a instala niște rachete care să apere viile podgorenilor vrânceni. Sute de vrânceni mai depind de viticultură, iar grindina a făcut pagube uriașe în ultimii ani. Vreau să cred că avem tăria și profesionalismul necesar să spunem adevărul pe față, că trebuie cineva tras la răspundere pentru întârzierea care s-a produs”, a mai precizat liberalul Toma, fără să uite să critice și statul român care ”stă și se uită în timp ce dorește să impoziteze gospodăria”.  

Senatorul vrâncean Cătălin Toma urează tuturor un ”Paște Fericit” și speră ca aceste sărbători să ne aducă pe toți mai aproape unii de alții, cu gânduri bune în ceea ce privește viața de familie și viața de român. (A. TĂTARU)

 


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.