Politică

Cătălin Toma: ”Consilierii PNL se abţin să voteze proiecte anunţate în ultima clipă”

Alexandra TĂTARU
11 nov 2016 2439 vizualizări
Cătălin Toma, preşedintele organizaţiei PNL, a explicat de ce s-au abţinut consilierii locali la proiectele propuse în şedinţa CL u

La şedinţa extraordinară a Consiliului Local de joi, 10 noiembrie 2016, două proiecte de hotărare, iniţiate de primar, nu au fost aprobate, iar un al treilea a fost aprobat cu ajutorul votului consilierului PMP, Costel Barsan. Reamintim că, după şedinţa extraordinară CL, administraţia publică a organizat o conferinţă de presă în care, primarul Cristi Valentin Misăilă, alături de vicepreşedintele CJ Vrancea, Dragoş Barlădeanu, au acuzat consilierii PNL de rea credinţă şi lipsa de implicare a acestora în atragerea fondurilor europene pentru elaborarea unor strategii pentru comunităţile marginalizate, dar şi pentru reabilitarea unor clădiri monument istoric.

Administraţia PSD a lăsat clădiri monument în paragină mulţi ani

Liberalii au amintit că a început campania electorală şi se aşteaptă ca administraţia PSD să îşi arate grija faţă de monumentele pe care le-a lăsat în paragină mulţi ani. “Îi mulţumim domnului Barlădeanu pentru declaraţiile contradictorii din conferinţa de presă care demonstrează că nu prea este la curent cu proiectele pe care le derulează administraţia locală şi judeţeană. Noi nu am votat împotrivă, ci ne-am abţinut. Referitor la atacurile din presă, rog cetăţenii să nu ignore, atunci cand merg pe stradă, starea jalnică a Gării Focşani, a clădirii fostei Prefecturi, a altor clădiri monument lăsate în paragină mulţi ani. Brusc, administraţia vrea să reabiliteze şi nu poate din cauza noastră. Recomand celor din administraţia actuală să aibă grijă la vorbe”, a replicat Cătălin Toma în conferinţă.

Ne-am săturat să asistăm la politica administrativă a PSD

De asemenea, preşedintele PNL a explicat de ce consilierii liberali au ales să se abţină să voteze acele proiecte de hotărare, spunand totodată că nu s-a încercat niciun sabotaj bazat pe absenţa consilierului PSD, Bogdan Matişan. “Abţinerile şi reţinerile consilierilor PNL la şedinţa de ieri a Consiliului Local Focşani au avut la bază motive extrem de serioase şi pertinente. Ne-am săturat să asistăm la politica administrativă a PSD, partid care, nu ştim cum se face, dar dă dovadă mereu de lipsă de transparenţă, băgând proiecte pe ordinea de zi în ultima clipă, fără dezbateri publice, fără discuţii în comisii şi fără ca liberalii consilieri locali să ia cunoştinţă din timp de conţinutul proiectelor şi amendamentelor”, a declarat Cătălin Toma. Liberalii au mai spus că PSD a invocat criza de timp, însă consilierii au nevoie de timp să studieze proiectul pentru a putea participa cu sugestii, cu recomandări, cu amendamente la proiectele iniţiate, tocmai pentru a contribui la tot ceea ce înseamnă activitate în folosul oamenilor. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.