Politică

Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu au fost la Focşani cu “Miracolul din noiembrie”

Alexandra TĂTARU
3 nov 2016 2951 vizualizări
Evenimentul de prezentare a cărţii a fost organizat de PNL Vrancea.La eveniment au participat toţi cei care au dorit să cunoască povestea direct de la autori, dar şi obţină cartea cu autograf

Evenimentul a fost organizat de PNL Vrancea şi a avut loc pe 3 noiembrie 2016, în sala mică a Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focşani. Cei doi autori s-au întalnit cu focşănenii doritori să afle despre acest “miracol”, despre perspectiva autorilor asupra fenomenului, despre puterea Social Media şi a Diasporei de a schimba direcţia unor fenomene aparent previzibile. 

În noiembrie 2014, Diaspora şi Facebook au obţinut o victorie eroică

Autorii au dat autografe participanţilor 

 “Miracolul din noiembrie” reprezintă uimitoarea poveste a zilei în care Diaspora şi Facebook au obţinut o victorie eroică, poveste expusă de Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu în cele peste 400 de pagini, la finalul cărora existand o serie de imagini relevante de pe mapamond, de acolo de unde romanii din Diaspora şi-au exprimat (sau nu) dreptul de vot, furia sau bucuria zilei prin care şi-au ales (sau nu) preşedintele. Fiecare participant a putut obţine un autograf, ori să achiziţioneze şi alte lucrări editate şi disponibile. Un tiraj al cărţii a fost achiziţionat de organizaţia PNL şi distribuită gratuit cititorilor. La eveniment au fost prezenţi atat membrii PNL în frunte cu Cătălin Toma, dar şi cei care nu au nicio legătură directă cu politica. “Vom organiza periodic astfel de întalniri culturale pentru că Vrancea are nevoie de cat mai multe evenimente de acest gen. Sunt oameni de cultură care au multe de spus şi pe care vrem să-I aducem la Focşani pentru a dinamiza atat viaţa culturală, cat şi implicarea oamenilor în problemele comunităţii”, a spus Cătălin Toma, preşedintele PNL Vrancea.

Ce transmit autorii vrancenilor 

Autorii consideră că libertatea de exprimare este foarte importantă şi că fiecare cetăţean, mai ales cel cu drept de vot, trebuie să-şi exprime opţiunea. Stand acasă şi nemergand la vot nu reprezintă soluţia unei schimbări de mai bine. Tăcerea nu este o întamplare. “Vrancenii să aibă încredere în adevăr, în forţa dreptăţii, să meargă cat mai mulţi la vot pentru că de abia atunci ei sunt stăpanii destinului lor. E cea mai proastă alegere să nu mergi la vot. Atunci, un grup mai mic poate decide în locul celor care nu merg la vot. Să fii terorizat în propriul tău judeţ nu e normal. Dacă toată lumea merge la vot, grupurile de infractori devin minoritare, asta e soluţia”, a spus jurnalistul Grigore Cartianu, unul dintre autorii cărţii. La randul său, Laurenţiu Ciocăzanu a sfătuit vrancenii să încerce să cunoască mai mult pe politicienii pe care au de gand să-i voteze. “Să-i privească în ochi pe politicieni fie şi prin intermediul televizorului şi să se întrebe cine spune adevărul şi cine minte. Şi, după ce îşi vor răspunde sincer la întrebarea asta, să meargă să voteze pentru că sigur, dacă au încredere în instinctul lor, vor vota mai bine decat pană acum”, i-a sfătuit pe vranceni Laurenţiu Ciocăzanu, cel de-al doilea autor al cărţii. De la Focşani, autorii au plecat spre Bacău şi apoi spre Iaşi. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.