Politică

VIDEO!!! A doua amânare a constituirii Consiliului Local Focşani

Ziarul de Vrancea
28 iun 2016 1007 vizualizări
Cei opt consilieri ai PNL, cărora li s-a adăugat şi unul de la PSD, absent motivat însă, nu s-au prezentat nici la a doua strigare pentru depunerea jurământului u la prima convocare liberalii îl contestau pe primarul Cristi Misăilă, acum invocă negocieri pentru o majoritate în Consiliul Local u chiul s-a înregistrat şi prin alte consilii locale

Get your own valid XHTML YouTube embed code

Liberalii nu au răspuns prezent nici la a doua convocare de constituire a Consiliului Local Focşani de marţi dimineaţă, de la ora 10.00. La şedinţă au venit numai opt consilieri de la PSD, lipsind unul şi de la ei, cei doi de la UNPR, unul de la ALDE şi consilierul independent. În această situaţie, prefectul Sorin Hornea a declarat că nu sunt întrunite condiţiile legale, neîntrunindu-se cvorumul de 14 aleşi. “Nu sunt întrunite condiţiile legale de întrunire. Vom reconvoca o şedinţă peste trei zile, pe 1 iulie”, după cum a spus Sorin Hornea. Ulterior, Instituţia Prefectului a anunţat că a treia strigare pentru noul CL Focşani se va ţine vineri, de la ora 10.00. În cazul în care liberalii aleg să lipsească şi de la acesta, legea stipulează că cei opt îşi pierd mandatele şi ar trebui validaţi consilieri supleanţii. Foarte probabil însă, aleşii PNL vor decide să-şi preia locul în băncile de şedinţă. Printr-un comunicat de presă transmis ulterior orei de convocare a şedinţei, cei de la liberali au trimis o explicaţie. Aceasta diferă de prima, de după şedinţa de sâmbătă, când au explicat că au lipsit nemotivat pentru că nu-l considerau ales legitim pe primarul Cristi Misăilă. Acum, PNL invocă negocieri pentru a forma o majoritate, aşteptând verdictul de la Bucureşti în cazul fuziunii prin absorbţie cu UNPR. “Partidul Naţional Liberal filiala Vrancea anunţă că membrii aleşi pe lista Consiliului Local nu se vor prezenta la şedinţa de învestire programată astăzi, 28 iunie 2016. Ţinând cont de ce s-a întâmplat în Primăria Focşani până acum, PNL Vrancea doreşte formarea unei majorităţi în Consiliul Local care să dea încredere focşănenilor, să asigure transparenţă şi corectitudine în luarea deciziilor. Negocierile pentru formarea acestei majorităţi nu s-au încheiat, liderii naţionali urmând a-şi da girul pentru aceasta”, se arată în comunicatul PNL.

Oprişan, deranjat că-i contemporan cu liberalii chiulangii

La reconvocarea Consiliului Local Focşani de marţi dimineaţă a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care nu a ezitat să facă militărie cu secretarul municipiului, Eduard Corhană, pe care l-a pus să telefoneze liberalilor, să aibă o confirmare a venirii lor. Cum după sfertul academic n-a fost picior de penelist în instituţie, Oprişan a spus că este de neacceptat comportamentul adversarilor săi politici. “Ca şef al administraţiei publice judeţene, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, vă rog să-mi permiteţi să-mi cer iertare cetăţenilor municipiului Focşani că suntem contemporani cu asemenea comportamente ale liberalilor. Un asemenea comportament nu poate fi tolerat”, a spus şi Marian Oprişan. După amiază, social-democraţii au trimis un comunicat de presă în care au susţinut că "aleşii PNL (foşti PDL) au ales încă o dată să-şi bată joc de focşăneni, lipsind fără nicio jenă sau motivaţie plauzibilă, dovedind, şi cu această ocazie, o totală lipă de interes pentru problemele focsanenilor". "Cât mai aveti de gând să vă bateţi joc de focsaneni, domnilor din PNL? De ce nu puteti sa acceptati, o dată pentru totdeauna, că aţi pierdut alegerile? Chiar atat de mult sa ii urati oare pe focsaneni?", se arată în documentul plin de ivective la adresa fosştilor parteneri din USL. (Iulia CREŢU)

Chiul şi prin alte CL din judeţ

Consiliile locale nu s-au întrunit nici la Gura Caliţei şi Andreiaşu de Jos, pentru a doua oară. La Gura Caliţei, liberalii au majoritate, dar fără consilierii PSD nu s-a întrunit cvorumul de şedinţă. La Andreiaşu de Jos, unde a fost ales un primar social-democrat, situaţia a fost invers, au lipsit liberalii. Aceştia vor fi nevoiţi însă să se prezinte vineri la şedinţă, pentru a nu-şi pierde mandatele, a Gura Caliţei întâlnirea fiind programată de la ora 10.00 iar la Andreiaşu de la 12.00. În acest caz, se convoacă o nouă şedinţă cu următorii candidaţi de pe listele partidelor. (M. B.)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la şedinţa CL Focşani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.