Politică

Exclusiv!!! Document ataşat! Ce voturi au luat primarii din Vrancea la alegerile locale

Ziarul de Vrancea
15 iun 2016 5006 vizualizări
Primarii din Andreiaşu de Jos şi Tătăranu au câştigat la cea mai mică diferenţă alegerile locale, cu 25, respectiv cu 29 de voturi mai mult decât contracandidaţii lor. In Vrancea au fost primari cu procente de 100%, dar şi edili aleşi cu mai puţin de o treime din voturile alegătorilor. Ziarul de Vrancea vă prezintă rezultatele definitive ale alegerilor şi scorurile obţinute de candidaţii care s-au ”bătut” pentru cele 73 de funcţii de primar din judeţ. Va urma validarea mandatelor şi constituirea consiliilor locale.

Alegerile locale s-au încheiat, iar rezultatele au rămas definitive. În continuare urmează procedura de validare a mandatelor, care este mai complicată decât în anii trecuţi, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) trebuie să verifice cheltuielile făcute de candidaţi în campania electorală. În Vrancea s-au înregistrat scoruri de 100%, de peste 90%, dar au fost şi primari aleşi cu mai puţin de o treime din voturile electoratului. La Cîrligele, Ştefan Moscu nu doar că a fost singurul candidat, dar şi a fost votat de toată lumea care a venit la urne. La Vintileasca şi la Vîrteşcoiu, candidaţii PSD au fost votaţi de peste 90% dintre alegători. De asemenea, sunt mulţi edili care şi-au câştigat mandatele cu mai mult de 80% din voturi. În Vrancea au fost şi localităţi unde învingătorii au avut doar o treime din voturile electoratului, deoarece candidaţii au fost de valori apropiate. Cea mai mică diferenţă de voturi a fost la Andreiaşu de Jos, unde social – democratul Vasilică Cristian a câştigat cu 25 de voturi în faţa fostului primar, liberalul Ionel Budeanu. Rezultatul este o răzbunare a perseverentului Vasilică Cristian pentru situaţia din 2012, atunci când acesta a candidat independent susţinut de PDL şi a acuzat faptul că Ionel Budeanu ar fi câştigat în mod nemeritat alegerile, la o diferenţă foarte mică. La Broşteni au fost foarte mulţi candidaţi, iar voturile s-au împărţit. Liberalul Emilian Dumitru, angajat al Fiscului, a obţinut mai puţin de o treime din voturi, cu 31,76% din voturi, respectiv 350. Un alt scor mic obţinut a fost cel înregistrat de Gheorghe Maghiaru, de la Garoafa, care a câştigat cu 36,2% din voturile electoratului, la o diferenţa de 75 de voturi faţă de candidatul ALDE. De asemenea, la Tătăranu, Bănel Bărbieru (PSD) a avut emoţii în faţa liberalului Eugen Popa. Diferenţa dintre cei doi a fost în final de doar 29 de voturi. La Cîmpineanca a câştigat alegerile Tudorel Ivan, fost poliţist la Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea, care a ieşit la pensie din motive medicale, după care a intrat în politică. (M. B.)


 Nuţi Balinca, noua primăriţă de la Năneşti          Liberalului Eugen Popa a pierdut postul de primar la Tătăranu cu numai 29 de voturi

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grigore Mihăeş (PSD) noul primar de la Năruja


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La  Garoafa, lupta s-a dat între candidatul PSD şi cel al ALDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.