Politică

Ce interese are Consiliul Judeţean în concursul de vinuri de la Focşani

Mihai Boicu
13 mai 2016 3276 vizualizări
Consiliul Judeţean cheltuieşte nu mai puţin de 134.000 lei pentru mediatizarea concursului de vinuri organizat în perioada 26 - 29 mai, în plină campanie electorală, la Focşani.In timp ce Oprişan susţine că sunt promovate vinurile din judeţ, directorul concursului a fost degustător într-o comisie care a declarat că toate vinurile din Vrancea nu sunt bune

International Wine Contest Bucharest (IWCB), cel mai mare concurs de vinuri din Europa de Sud – Est, este promovat pe banii Consiliului Judeţean Vrancea. Acest lucru arată din ce în ce mai clar că organizarea sa la Focşani pe final de campanie electorală este departe de a fi întâmplătoare, iar Marian Oprişan şi PSD vor specula capitalul de imagine pentru a obţine un scor cât mai bun la alegerile locale din 5 iunie. CJ Vrancea a anunţat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) că a cheltuit suma de 134.000 de lei pentru servicii de mdiatizare în mass media naţionale şi internaţionale. Firma care a obţinut contractul este Hash Medie SRL. În bugetul CJ pe acest an s-a alocat suma de 500.000 de lei pentru organizarea IWCB la Focşani. Pentru că tot este pe banii CJ, regulile s-au schimbat şi nu este percepută taxă pentru înscrierea la concurs. Din informaţiile care circulă, totuşi, vor fi criterii care nu îi vor ajuta prea mult pe micii producători din Vrancea să participe la concursul de vinuri şi să deranjeze prea mult. IWCB va avea loc la Focşani în perioada 26 – 29 mai, iar impactul mediatic nu este deloc de neglijat. Anul trecut, 27 de ţări producătoare de vin au participat la concurs, iar în acest an se aşteaptă o creştere mare a numărului de probe înscrise, la circa 1400. Având în vedere suma mare alocată de CJ, costurile de organizare nu sunt deloc mici.

Oprişan este interesat doar de capital de imagine

Cu toate că acest concurs se înscrie în seria de manifestări organizate sau în care Consiliul Judeţean Vrancea este partener despre care Marian Oprişan susţine că vor ajuta producătorii din judeţ, în realitate se dovedesc doar campanii de imagine pentru preşedintele CJ. Acesta iese în faţă doar la asemenea evenimente, dar în urmă cu puţin timp, când toate vinurile din Vrancea au picat într-un mod dubios testul pentru a fi clasificate ca IG şi DOC, nu a dat vreun semn că este interesat de soarta producătorilor de vin. Aceştia au încasat lovitură de lovitură în ultimii ani de la toate guvernele, în timp ce Oprişan făcea paranghelii în Piaţa Unirii. Producătorii de vinuri din Vrancea au scăpat la limită de concursurile curioase organizate de Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) după ce au făcut cunoscută situaţia în presa centrală şi locală. Atunci a fost organizată o nouă comisie, care a stabilit că aproape toate vinurile din Vrancea care au intrat la degustare îndeplineau condiţiile necesare. Directorul IWCB este Cătălin Păduraru, care a fost degustător în a doua comisie care a picat toate vinurile din Vrancea. Dacă acele rezultate rămâneau definitive, nu ar mai fi rămas decât câteva vinuri din judeţ, ale mărilor producător care să poată participa la competiţia vinurilor. Toate aceste lucruri arată că Marian Oprişan este ”interesat” de viticultori doar la paranghelii şi alte evenimente care îi pot aduce capital de imagine, mai ales când vrea să rămână baron de judeţ încă patru ani. (M. BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Belise Carasu, acum 2903 zile, 21 ore, 26 minute, 54 secunde
Mie-mi plac damigenele si dansez din carici si raspund la nunele de ulisei nebunu.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.