Politică

Nini Săpunaru, dat la o parte din orice listă de candidatură la locale

Gabriel Sava
16 apr 2016 1308 vizualizări
Anunţul a fost făcut în prezenţa prim vicepreşedintelui PNL,Teodor Atanasiu, care a venit în judeţ u fostul preşedinte, deputatul Nini Săpunaru, nu se regăseşte pe lista de consilieri judeţeni u scor de 39% la locale este target-ul PNL pentru localele de anul acesta u amplasarea BEJ-ului în sediul CJ Vrancea rămâne sub semnul întrebării

Liberalii vrânceni se declară pregătiţi pentru alegerile locale din luna iunie a acestui an. Conform preşedintelui Cătălin Toma, listele cu candidaţi pentru primăriile de municipii, oraşe şi comune, au fost definitivate. “Mai sunt discuţii pentru componenţa listei de consilieri judeţeni. Nini Săpunaru nu este pe această listă”, a declarat Toma, întrebat de Ziarul de Vrancea. Dacă la Focşani se ştie de o bucată bună de vreme candidatul în persoana lui Ionuţ Ştefan, în rest, liberalii au preferat să-şi anunţe o bună parte din candidaţi cu postări pe pagina de facebook a preşedintelui Cătălin Toma. La întâlnirea de sâmbătă dimineaţa cu presa a venit şi prim vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu care, mai nou, a fost desemnat şeful de campanie al staff-ului care coordonează acţiunile lui Marian Munteanu, candidatul la primăria Capitalei. “Am fost trimis de conducerea PNL pentru un motiv foarte simplu: PNL şi-a propus ca obiectiv pentru 2016 nu doar câştigarea Ardealului, pe care îl avem în mod tradiţional, ci ne-am propus ca obiectiv serios pentru 2016 câştigarea Moldovei”, a declarat Teodor Atanasiu. Acesta a enumerat şi considerentele pentru care PNL şi-a propus acest obiectiv: “Este ruşinos ca în România anului 2016, regiunea Moldovesi să fie cea mai săracă regiune din Europa şi este foarte clar că a ajuns în această situaţie pentru că de 26 de ani a fost condusă de stânga, de PSD. PNL şi-a propus abordarea Moldovei cu planuri de dezvoltare locală şi regională care să-i permită creşterea economică şi ieşirea din această poziţie ruşinoasă, codaşă a Uniunii Europene”, a completat Teodor Atanasiu.
 

Vizită pe Valea Putnei
 

Echipa de campanie a PNL a avut la sfarşitul săptămanii întâlniri cu candidaţii şi oamenii din zona de munte a judeţului, începând cu Vidra şi terminând cu Tulnici. Cătălin Toma a spus că venirea lui Atanasiu şi vizita în zona de munte are dublu rol: de a cunoaşte candidaţii dar şi de identificare a problemelor economice şi sociale din regiune. Conform preşedintelui Toma, au fost depuse deja în mod oficial candidaturile la Moviliţa, Reghiu şi Andreiaşu, urmând ca în perioada următoare să fie depuse şi pentru restul localităţilor. Atât Atanasiu cât şi Toma au apreciat că Ionuţ Ştefan are şanse reale de a prelua primăria Focşaniului, mai ales după ce PSD ar putea merge pe mana fostului subprefect  Cristi Misăilă pentru a ocupa postul lui Didi Bacinschi.

Target-ul PNL pentru locale

Liberalii vrânceni se declară încrezători în şansele lor de a obţine în acest an Consiliul Judeţean, pe langă o sumă de primării. “Noi ne-am propus un scor realizabil, 39% pe judeţul Vrancea, care de altfel este şi scorul PNL la nivel naţional.(…) Nu vreau să merg pe principiul negativ pentru că Vrancea are nevoie de o schimbare şi schimbarea va veni”, a apreciat Cătălin Toma legat de ţinta pe care o are formaţiunea sa politică în actuala campanie. Cu toate acestea, Teodor Atanasiu a acceptat să ia în calcul, în eventualitatea obţinerii unui scor bun în Vrancea, varianta unor negocieri cu celelalte forţe politice, pentru a forma majoritatea. “Vom vedea ce vom negocia. Poate vom ajunge chiar la formula nedorită de noi azi, de a pune un alt preşedinte de Consiliu Judeţean, decât să lase PSD să ţină Vrancea în starea de subdezvoltare de până acum”, a declarat prim vicepreşedintele PNL.

Amplasarea BEJ-ului, sub semnul întrebării

Poziţionarea BEJ în clădirea în care îşi are biroul chiar preşedintele CJ Vrancea, care este şi preşedintele PSD Vrancea, a fost o problemă care a atras atenţia încă de la decizia fostului prefect Halici. “Nu vrem să atacăm instituţia Consiliul Judeţean Vrancea, ci vrem să eliminăm orice suspiciune care se poate crea”, a declarat Cătălin Toma. Preşedintele PNL Vrancea a declarat că a solicitat deja Prefecturii, printr-o adresă, mutarea sediului BEJ într-o locaţie neutră. (Gabriel SAVA)

 

Cititi si:

Nini Săpunaru, dat la o parte din orice listă de candidatură la locale


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
unu' de la Dumitresti, acum 2929 zile, 20 ore, 52 minute
Ce bine -mi pare cai luat teapa.....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.