Politică

Declaraţie de dragoste pentru Vrancea de la omul care l-a făcut pe Iohannis preşedinte: “este inima României”

Iulia Crețu
24 ian 2016 3622 vizualizări
Felix Tătaru, omul din publicitate care a lucrat la campaniile electorale ale preşedinţilor României a făcut, la conferinţa Re>Patriot, cea mai frumoasă campanie de promovare judeţului din care se trage u Vrancea este poziţionată în partea stângă a hărţii, seamănă cu o inimă, bate (pentru că are cutremure), curge (pentru că are vin), de aici vine Mioriţa, avem Mărăşeştiul şi Munţii Vrancei, “deci este inima României”, a spus publicitarul u la conferinţa Re>Patriot a participat ministrul Comunicaţiilor Marius Bostan şi co-fondatorul FAN Courier, Felix Pătrăşcanu u autorităţile locale au tratat prin absenţă evenimentul care-şi pune problema readucerii românilor de peste hotare acasă

Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL) a organizat ieri, la Colegiul Unirea din Focşani, o prezentare a proiectului Re>Patriot, care îşi propune să sprijine revenirea în ţară a românilor de peste hotare, care să devină antreprenori la ei acasă. Au vorbit, printre alţii, Felix Pătrășcanu – Co-fondator FAN Courier, Felix Tătaru – Fondator GMP Group şi Marius Bostan – Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, toţi originari din Vrancea. Din păcate, la invitaţia pentru conferinţa Re>Patriot nu au răspuns autorităţile locale, absente de la eveniment.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de Cornel Noană, directorul Colegiului Unirea, unitate de învăţământ care şi-a aniversat 150 de ani de activitate. Profesorul le-a cerut celor de la Re>Patriot să găsească calea prin care tinerii absolvenţi să nu mai ia drumul străinătăţii. “Avem în programele noastre şi proiecte care fac ca românii să fie aduşi către ţară, nu numai din străinătate, ci şi din ţară”, a spus Felix Pătrășcanu – Co-fondator FAN Courier, absolvent al Colegiului Unirea. Platforma Re>Patriot are un obiectiv îndrăzneţ, acela ca până la centenarul Marii Uniri, din 2018, să se realizeze un fond de investiţii 50-50 pentru cei care vor să se întoarcă în România şi să investească acasă.

"Oamenii au finanţat Unirea din banii lor"

Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a declarat, în ziua Micii Uniri, la Focşani, că Diaspora a fost cea care"a lucrat şi sprijinit pentru ca interesele românilor să conducă la Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. “

Datorăm Diasporei de atunci Unirea şi ceea ce avem astăzi. Propaganda unionistă a necesitat sume mari de bani. De exemplu, I. C. Brătianu a vândut o moşie a soţiei pentru acest scop. Oamenii au finanţat Unirea din banii lor, aşa s-a construit România modernă”, a declarat Bostan care a luat partea antreprenorilor susţinând că li se pune o etichetă nedreaptă din cauza unora care-s corupţi. Ministrul originar din Rugineşti, Vrancea, care este fratele consilierului judeţean PNL Liviu Bostan, a avut un mesaj şi pentru românii moldoveni, de peste Prut, care în aceste zile protestează din cauza corupţiei clasei politice de la Chişinău.“Nu putem să nu ne gândim la fraţii noştri de peste Prut. Sunt foarte mulţi oameni dispuşi să îi ajute dacă li se cere pentru că sângele apă nu se face”,a spus, la Focşani, ministrul Comunicaţiilor.

Ministrul Bostan: “patriotismul se revigorează”

Bostan a făcut referire şi la reîntregirea familiilor de ţărani români, care şi-au lăsat copiii în grija bunicilor şi au luat calea străinătăţii pentru a le asigura un trai mai bun. Oficialul a completat că mulţi s-ar întoarce acasă dacă societatea românească s-ar schimba.

“Risipa, furtul şi hoţia trebuie puse la locul lor. Cei care sunt prinşi cu ocaua mică, să fie pedepsiţi. Patriotismul se revigorează. Vom face asta pas cu pas, nu vom da înapoi, vom pune bazele unui proiect naţional care să redefinească România pentru următoarea sută de ani”,a concluzionat Marius Bostan. Acesta i-a avut invitaţi ieri la Focşani şi pe directorul general al Poştei Române, Alex Petrescu, dar şi pe liderul sindical de la Poştă, Matei Brătianu, descendentul lui Dumitru Brătianu. Poşta a luat naştere în vremea lui Alexandru Ioan Cuza.

Felix Tătatru: “nu am văzut român plecat care să fie fericit”

La conferinţă a vorbit despre patimile românilor departe de acasă şi Felix Tătaru, Fondator GMP Group, omul care a lucrat la campania electorală a preşedintelui Klaus Iohannis. Vrâncean de origine, acesta a criticat autorităţile de la Focşani că au fost incapabile să îl aducă pe şeful statului aici, să se prindă în hora Unirii. Tătaru a spus că Focşaniul a pierdut “lupta” cu Iaşul pentru oraşul Unirii lui Cuza. Omul din publicitate a susţinut că “Iaşul o fi fost capitala Moldovei, dar unirea s-a făcut la Focşani, aici este Milcovul”,după cum s-a exprimat. Felix Tătaru a spus că în plimbările din străinătate făcute pentru campania Re>Patriot a descoperit că 73% dintre români suferă în lipsa celor dragi.“Nu am văzut un om fericit”,a dezvăluit Felix Tătaru. Acesta a mai spus că 81% dintre "stranieri" trimit bani acasă şi 70% dintre ei vor să revină în România.“Dacă noi am face ceea ce ţine de noi, ei s-ar întoarce. De ce nu vor să se întoarcă? Primul motiv este corupţia. Văd şi ei că DNA îşi face treaba cu Beciul Domnesc, dar încă nu-s 100% încrezători”,a mai spus Felix Tătaru.

“Vrancea este şi trebuie să fie inima României”

Felix Tătaru a făcut şi apel la sentiment şi a fost aproape să smulgă nişte lacrimi celor prezenţi după ce a încercat să răspundă la întrebările “Cine suntem noi? De unde venim?”. Gândită ca o campanie publicitară, Tătaru a încercat să lucreze la brandul judeţului Vrancea şi a pus pe primul plan poziţionarea geografică a judeţului în partea stângă, pe hartă. Tătaru a număit locul “în dreptul inimii”. Spotul publicitar a mers mai departe pentru că, conturul judeţului ar aduce chiar cu un cord uman. “Este şi patria cutremurelor. Deci bate! E inima României. Avem şi struguri. Deci curge! Avem şi sânge. Avem şi Mioriţa. Vrancea este şi trebuie să fie inima României cu Mioriţa, cu Mărăşeşti, cu Munţii Vrancei, cu natura sălbatică şi cutremurele ei. Avem şi un potenţial neexploatat la suprafaţa viticolă, cea mai întinsă din România”, a făcut cea mai frumoasă campanie de promovare judeţului Vrancea, Felix Tătaru. Din păcate, nicio autoritate locală sau judeţeană nu a participat la eveniment, chit că se laudă că-s mândri vrânceni şi că ar pune vrâncenii pe primul loc. Din moment ce sute de mii de vrânceni au luat calea pribegiei, este clar că şefii judeţului n-au avut inimă să preţuiască judeţul şi pe locuitorii lui.  (Iulia CREŢU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ion, acum 3022 zile, 23 ore, 32 minute, 20 secunde
Mai,fELIX esti un mare mincinos!! Copii mei sunt plecati in bejenie de ceva timp si sunt foarte fericiti. Muncesc, dar recompensa este pe masura muncii!
EU, acum 3023 zile, 2 ore, 56 minute, 31 secunde
Suntem la fel de prosti ca oaia de pe imaginea Vrancei (cea conceputa de Felix) daca ajungem sa credem aberatiile spuse de acesta.Plecati in Diaspora de astazi sau peste Prut si lasati-ne, voi ce citeste integral
danb, acum 3023 zile, 9 ore, 25 minute
Domnul Tataru daca tot vrea sa lupte impotriva coruptiei ar putea incepe prin a declara la DNA cati bani negri, nefiscalizati, a luat de exemplu de la Trasculescu, ca si ala tot vrancean este si tot citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.