Politică

Viitorul bazin de polo este într-o groapă cu noroi

Silvia Vrînceanu
16 dec 2015 1991 vizualizări
Jurnaliştii au fost lăsaţi să aştepte mai mult de o oră în frig, ieri, venirea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) şi a reprezentanţilor Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru a da startul lucrărilor la bazinul de polo ce va fi construit la Baza sportivă din Aleea Stadionului nr. 2, Focşani.

După o oră de aşteptare pe şantier, chiar şi subordonaţii lui Marian Oprişan de la judeţ s-au refugiat la căldură. În cele din urmă, şeful judeţului şi-a făcut timp să vină pentru a îngropa în mortar bula timpului, cu ordinul de începere a investiţiei. Evident ca nu si-a cerut scuze. Acesta este cel de-al patrulea bazin de polo contractat de CNI S.A. în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social. Contractul de execuţie a fost atribuit în iulie 2015 asocierii dintre societăţile Construcţii Erbaşu SA şi Multiinvest SRL, companii ai căror muncitori şi-au făcut apariţia ieri şi au dat, pentru poze, cu lopeţuile într-o groapă cu mortar. Valoarea investiţiei se ridică la 32.209.991 lei cu TVA şi alte taxe incluse. Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie a fost emis în data de 24 noiembrie 2015 şi are o durată de execuţie de 16 luni. După cum au anunţat autorităţile, obiectivul de investiţii este menit să asigure condiţii optime pentru antrenamente, competiţii sau agrement pentru cei care vor să facă sport de performanţă şi nu numai.  "Obiectivul corespunde normelor impuse de federaţiile române de nataţie şi polo, având un bazin de competiţie de 33,33 m x 25 m, cu o adâncime de 2.30 m şi un bazin de antrenament de 25 m x 12.5 m, cu o adâncime variabilă între 1.20 - 1.60 m. De asemenea, bazinul beneficiază de o tribună de 400 de locuri destinată publicului. Clădirea are trei niveluri: subsolul – utilizat ca spaţiu tehnic, parterul - destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor şi bazinelor şi etajul - rezervat gradenelor şi circulaţiei spectatorilor. Obiectivul poate fi utilizat, atât de sportivi, cât şi de publicul larg pentru petrecerea timpului liber", se arată într-un comunicat al autorităţilor. Deocamdată, investiţia se află la stadiul de ... groapă plină cu noroi. Cel mai probabil, munctitorii vor începe mai serios treaba de anul viitor.  (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Jan, acum 3065 zile, 9 ore, 26 minute, 58 secunde
Cine va juca polo in Vrancea.Nu suntem in stare sa sustinem o echipa de fotbal in liga a 3-a.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.