Politică

Scandal pentru cine conduce buldoexcavatorul primăriei

Mihai Boicu
10 nov 2015 8060 vizualizări
Primarul Nică Micu susţine că fostul său contracandidat la funcţia de primar din 2012 a blocat marţi utilajul care lucra la pietruirea drumurilor u Bogdan Marica spune, în replică, că doar a cerut ca buldoexcavatorul să fie condus de o persoană îndreptăţită u cazul a ajuns în atenţia Poliţiei

La Primăria Vidra a avut loc marţi un incident în care protagonişti au fost actualul primar şi adversarii săi politici. Aceştia s-au contrat cu privire la persoana care este autorizată să conducă buldoexcavatorul. Primarul Nică Micu a depus apoi plângere la Poliţie în care a susţinut că Bogdan Marica şi Daniel Moroşanu ar fi obstrucţionat circulaţia utilajului. Astfel, primarul a formulat “plângere penală împotriva numiţilor Marica Bodgan şi Moroşanu Daniel, domiciliaţi în comuna Vidra, deoarece în dimineaţa zilei de astăzi 10.11.2015 au obstrucţionat (blocat calea de acces cu maşina personală a dl. Marica Bogdan) deplasarea buldoexcavatorului primăriei, care urma să pietruiască drumurile calamitate din satele comunei”. Bogdan Marica, fostul şef al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor, a fost adversarul actualului primar la alegerile din 2012 şi va fi, foarte probabil, candidat la alegerile din 2016. “Chiar în spatele primăriei e o curte folosită în comun de primărie şi de şcoală. A blocat accesul ca să nu mai ieşim cu buldoexcavatorul de acolo, ca să ne încurce. Au motivat că pentru buldoexcavator nu avem permis, tot felul de bazaconii ca să se dea mari la lume. Cel care a lucrat până acum pe buldoexcavator nu avea permis, s-a schimbat legea şi am adus angajaţi ai primăriei care au permis categoria C. Noi am primit nişte bani pentru drumuri, pe care trebuie să îi cheltuim. Ei cred că vrem să facem campanie electorală, dar noi vrem să reparăm drumurile”, a spus primarul Nică Micu. 

 

Marica spune că a cerut doar un şofer cu acte în regulă

În replică, Bogdan Marica susţine că nu a blocat utilajul primăriei şi că a cerut doar să fie condus de o persoană îndreptăţită. “Primăria are în proprietate are un buldoexcavator. Până acum, pe acel buldoexcavator a lucrat o persoană care nu avea categoriile necesare, atestat. În momentul de faţă, pe utilaj lucrează persoane desemnate de fiul primarului, Micu Ioan. Inclusiv el conduce buldoexcavatorul. Am cerut să pună nişte oameni calificaţi, să scoată postul la concurs. Se circulă pe drumurile publice, există pericol de accident. Noi am spus că utilajul poate să iasă din curte, dar să iasă legal. După ce am spus că trebuie să vină cei de la ITM, de la Apele Române, în mod curios buldoexcavatorul nu a mai plecat. Ca să nu mai spun că buldoexcavatorul era parcat în curtea şcolii şi am cerut să-l mute, pentru că acolo se joacă copiii. Noi am cerut ca utilajul să fie condus de cineva competent. E mai uşor să previi decât să produci accidente”, a spus Bogdan Marica. Acesta a susţinut că prin gestul său a vrut să tragă un semnal de alarmă. Marica se află de mai mult timp în conflict cu primarul şi familia sa. Anul trecut, prin comună au fost împrăştiate copii după o anchetă socială realizată de primărie. După aceea, la Prefectură a fost înregistrată o plângere cu privire la Bogdan Marica, făcută în numele unei persoane care nu a recunoscut acest lucru. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.