Politică

Neculai Ionescu a ieşit basma curată în dosarul penal cu PNG-ul

Gabriel Sava
10 iul 2015 1893 vizualizări
Edilul de la Homocea şi consiliera sa au fost trimişi în judecată pentru că ar fi măsluit adrese provenind de la PNG pentru a controla politic legislativul comunal u instanţa ajdudeană a decis achitarea celor doi inculpaţi, însă decizia nu este definitivă

FPrimarul Neculai Ionescu de la Homocea şi Maria Daniela Pavel, consiliera sa personală, au fost achitaţi în dosarul penal aflat în fază de fond la Judecătoria Adjud, după un rechizitoriu întocmit anul trecut în luna septembrie. Edilul a fost acuzat de instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, în timp ce Maria Daniela Pavel s-a ales cu acuzaţiile de fals material în înscrisuri oficiale. Faptele au legătură cu mai multe adrese ajunse şi înregistrate la Primăria Homocea din partea Partidului Noua Generaţie cu privire la consilieri locali. “Achită - pe inculpatul Ionescu Neculai, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale (…) şi infracţiunea de uz de fals. (…). achită - pe inculpata Pavel Maria, pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale (…)”, se arată în sentinţa de la începutul acestei săptămâni a Judecătoriei Adjud. Cu privire la înscrisurile considerate a fi falsificate, instanţa a dispus desfiinţarea parţială a acestora. “Dispune desfiinţarea parţială a celor patru înscrisuri ( emise de PNG-CD Vrancea ) aflate la filele 78, 79, 80 81 dosar fond, referitoare la data înregistrării lor la Primăria comunei Homocea, jud. Vrancea, respectiv data de 08.04.2013, precum şi a înregistrărilor din data de 08.04.2013 din evidenţele Primăriei şi Consiliului Local Homocea”, se arată în pronunţare. Este vorba despre cele patru adrese de excludere a unor consilieri locali/supleanţi despre care procurorii spun că au fost alterate prin înregistrarea lor din data de 28 martie în data de 8 aprilie 2013.

Ce au spus procurorii în rechizitoriu

Ca urmare a scorului strâns dintre primarul Ionescu şi candidatul partidului lui Gigi Becali, Vasile Petrea, la Homocea s-a lăsat cu scandal, ameninţări şi geamuri sparte. În urma scandalului din noaptea alegerilor, filiala judeţeană a PNG  a exclus din partid, după ce le-a retras sprijinul politic, zece consilieri locali şi supleanţi ai acestora, printre care se numără şi Vasile Petrea, candidatul perdant la primărie, Cătălin Neghină, Neculai Onofrei şi Marian Francisc Bitere. Totul s-a întâmplat prin adresa nr. 11/19.06.2012 înregistrată la Primăria Homocea sub nr 3870/21.06.2012. La finalul lunii martie 2013, PNG CD a emis mai multe adrese prin care şi-a retras sprijinul politic faţă de cei patru consilieri, cerând validarea în funcţia de consilier local a altor patru persoane aflate pe lista de supleanţi. Şedinţa din 1 aprilie nu a mai avut loc, situaţie în care, într-o şedinţă extraordinară din 8 aprilie, s-a făcut validarea celor patru aleşi locali care, între timp, fuseseră excluşi din partid. Astfel, primarul este acuzat că “a instigat-o pe numita P. M.D. (n.r- Pavel Maria Daniela) să altereze patru acte oficiale emise de PNG- CD Vrancea, prin modificarea numerelor şi datelor de înregistrare:- din numărul 2132/28.03.2013 în numărul 2687/08.04.2013 pe înscrisul emis de PNG- CD privind excluderea din cadrul partidului pe numitul Petrea Vasile şi propunerea de validare în funcţia rămasă vacantă a numitului Bătaru Constantin, din numărul 2134/28.03.2013 în numărul 2688/08.04.2013 pe înscrisul emis de PNG CD privind excluderea din cadrul partidului pe numitul Onofrei Neculai şi propunerea de validare în funcţia rămasă vacantă a numitului Ciuleiu Constantin, din numărul 2133/28.03.2013 în numărul 2689/08.04.2013 pe înscrisul înscris de PNG CD privind excluderea din cadrul partidului pe numitul Neghină Cătălin şi propunerea de validare în funcţia rămasă vacantă a numitului Stoican Ionuţ, din numărul 2135/28.03.2013 în numărul 2690/08.04.2013 pe înscrisul emis de PNG CD privind excluderea din cadrul partidului pe numitul Bitere Ştefan şi propunerea de validare în funcţia rămasă vacantă a numitului Melu Ştefan. De asemenea, în data de 8.04.2013, a folosit înscrisurile anterior alterate în şedinţa CL a comunei Homocea, aceste înscrisuri producând efecte juridice în sensul validării unor consilieri care nu se mai bucurau de sprijinul PNG CD”, după cum se arată în rechizitoriu.

Edilul de la Homocea şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia

Încă de la momentul trimiterii în judecată, edilul de la Homocea a spus că procurorul de caz a înţeles greşit situaţia, în sensul că adresele nu au fost falsificate, ci doar reînregistrate. “Plângerea a ajuns iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea unde a primit NUP (n.r.- neînceperea urmăririi penale). Cei la PNG au făcut o nouă plângere care s-a concretizat în această trimitere în judecată, pentru că procurorul nu a înţeles că eu nu am modificat acele adrese, ci doar le-am reînregistrat pentru şedinţa din 8 aprilie, după ce la cea din 1 aprilie a fost scandal şi noi ne-am retras din sală. Ulterior, PNG nu ne-a mai înştiinţat în vreun fel de retragerea sprijinului politic a celor patru consilieri, eu am aflat abia după aceea. PNG nu a făcut niciodată dovada că a transmis aceste adrese până la şedinţa din 8 aprilie, când s-a făcut validarea Conslilului Local” a declarat anul trecut în toamnă edilul de la Homocea. Decizia luată de magistraţii adjudeni nu este definitivă, putând fi contestată în apel la Tribunalul Vrancea. De precizat că Vasile Petrea, candidatul PNG la primărie, a fost la un pas să câştige fotoliul de primar al comunei Homocea, de aici şi acutizarea conflictului care a dus la un blocaj în legislativul comunal. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
wolf, acum 3211 zile, 1 ora, 34 secunde
Domnule Sava ,sedinta Consiliului local Homocea,din 1.04.2013 a avut loc,s-au validat cei patru propusi de PNGcd ,prin adrese prezentate in sedinta de presedinta filialei Homocea a PNG cd,au depus citeste integral
homocean, acum 3212 zile, 4 ore, 11 minute, 48 secunde
Ce un pas ,așa se spune la diferență de 167 de voturi? Ce sa mai spunem la alte primarii care s-au câștigat cu o diferență de 6 voturi (Sascut)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.