Politică

Primarii vrânceni, chemaţi să spună dacă i-au dat mită lui Trăşculescu

Gabriel Sava
20 ian 2015 2492 vizualizări
Aceştia au fost întrebaţi dacă au dat bani pentru accesarea de fonduri pentru PNDI-ul Elenei Udrea

Instanţa bucureşteană care judecă dosarul în care fostul deputat Alin Trăşculescu este acuzat de fapte de corupţie a vrut luni să afle dacă acesta a pretins bani sau alte foloase de la edilii care au avut proiecte depuse pe Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) dezvoltat pe mandatul fostei “ministrese” Elena Udrea. Completul de la Tribunalul Bucureşti i-a audiat astfel pe Ion Bucur, fostul primar de la Broşteni, pe Ion Sticlaru, edilul de la Mera, şi Nicu Bercuci, fost primar de la Valea Sării. “Pe mine m-au chemat să spun dacă Alin Trăşculescu mi-a cerut bani. E vorba despre programul acela prin PNDI, unde eu ca primar am avut un proiect care nu a fost însă aprobat. Am spus ce ştiu, că nu mi-a cerut nimeni bani. Nu avea de ce să îmi ceară mie bani”, a declarat fostul primar de la Broşteni, Ion Bucur. Edilul de la Mera nu a putut fi contactat pentru a i se consemna un punct de vedere, în timp ce fostul deputat Alin Trăşculescu a susţinut că nu firma denunţătorului în această cauză, Mircea Vintilescu, a fost cea care a lucrat pentru proiectarea în acest program. Ar fi vorba, din câte se pare, de firme “abonate” la contracte pe bani publici precum este şi EuroProiect Focşani, aparţinând lui Dorinel Modreanu, cumnatul deputatului liberal Nini Săpunaru dar şi o altă firmă de proiectări din Focşani. Prezenta cauză se află pe rolul Tribunalului Bucureşti de aproape un an, din 19 februarie, după ce dosarul a fost disjuns din cel în care Marian Valeriu Calotă, considerat a fi principalul complice al deputatului Trăşculescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare. În acest dosar, instanţa a audiat până în prezent mai mulţi martori, în principal actuali şi foşti primari, pentru a afla dacă aceştia au dat “dreptul” pentru accesarea unor proiecte pentru PNDI-ul implementat pe mandatul de ministru al Elenei Udrea. Fostul deputat şi lider al organizaţiei PDL Vrancea este judecat în acest dosar alături de Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan pentru trafic de influenţă, instigare la fals, instigare la spălare de bani dar şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, delapidare şi uz de fals. Procurorii DNA spun că, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei PDLVrancea, fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei firme din Bucureşti, denuntator în cauza, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro, pretinzând că poate să intermedieze aprobarea unor proiecte de investiţii prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului. Dosarul a ajuns în justiţie pe 4 aprilie 2013. (G. SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
RNP, acum 3383 zile, 7 ore, 48 minute, 43 secunde
SA SPUNA DUDU MARIUS DESPRE CEI 40 000 DE EURO DATI SA RAMANA SEF DE OCOL LA NEREJU. BANI ADUNATI DE LA PRESEDINTI DE OBSTI
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.