Politică

Prefectul şi-a vandut apartamentul ca să scape de un credit

Mihai Boicu
2 iul 2014 2356 vizualizări
Prefectul Cătălin Kanty Popescu a vandut un apartament pentru a scăpa de un credit, arată ultima sa declaraţie de avere u soţia subprefectului Misăilă a luat fonduri europene prin Măsura 112 “Instalarea tinerilor fermieri”

Prefectul Cătălin Kanty Popescu a trăit anul trecut din salarii, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, iar singurul său venit suplimentar a fost obţinut din vanzarea unui teren intravilan. Acesta declară că a caştigat 26.700 lei din vanzarea terenului pe 23 septembrie 2013. Familia Popescu a reuşit să scape şi de un credit, pentru care a renunţat la apartamentul cumpărat în 1992. “Aveam un credit de 48.000 de euro, am vandut apartamentul şi am achitat creditul”, a explicat prefectul, care nu a menţionat însă această operaţiune în declaraţia de avere. Acesta mai are un credit de care încă nu a scăpat, în valoare de 28.000 de euro. Din salarii, prefectul a caştigat în total 58.245 lei, la care s-au adăugat 8.760 lei norma de hrană. Soţia acestuia, Ana Luiza Popescu, a caştigat ca bibliotecar la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” suma de 11.767 lei. Familia Popescu are 4,74 hectare teren agricol la Focşani, încă 4,4 hectare moştenite la Odobeşti, la care se adaugă 1 hectar de pădure la Bordeşti, dobandit tot prin moştenire. Prefectul şi soţia sa mai deţin un spaţiu comercial la Odobeşti, în suprafaţă de 250 mp.

Subprefectul a primit salarii din urmă de la Finanţe

Subprefectul Cristi Misăilă pare să se gandească serios la afaceri în agricultură, domeniu în care s-a implicat tot mai mult soţia sa. Aceasta a devenit “tanăr fermier” prin accesarea Măsurii 112 “Instalarea tinerilor fermieri” şi a obţinut suma de 106.668 lei de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).Întreprinderea Individuală Misăilă Valeria Maria, din comuna Goleşti, a caştigat anul trecut suma de 17.070 lei din cultivarea şi comercializare cerealelor şi a legumelor. Pe langă veniturile din agricultură, soţia subprefectului a obţinut 11.760 lei ca farmacist. Subprefectul Cristi Misăilă a caştigat din funcţia sa suma de 49.001 lei şi 8.760 lei normă de hrană. În plus, acesta a mai obţinut 2.673 lei din timpurile în care lucra la Finanţe, reprezentand diferenţe salariale obţinute prin hotărare judecătorească. Familia Misăilă deţine 1.200 mp de teren intravilan în comuna Goleşti, obţinut prin cumpărare şi 7.250 mp teren intravilan moştenit în comuna Parincea, judeţul Bacău. În anul 2012, Cristi Misăilă şi soţia sa au mai achiziţionat două terenuri agricole la Moviliţa şi Panciu, care măsoară aproape 4 hectare în total. Singura locuiţă deţinută este o casă moştenită la Parincea. Subprefectul are de rambursat două credite, unul de 20.000 de euro şi altul de 45.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Modificările survenite în declaraţiile de avere ale celor care ocupă funcţii publice s-au făcut pană pe 15 iunie. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.