Politică

VIDEO!!! Bacinschi pune pe seama lipsei de comunicare neînţelegerile dintre CL şi Departamentul Investiţii

Ziarul de Vrancea
13 iun 2014 1534 vizualizări
In ciuda opoziţiei consilierilor, municipalitatea a depus joi, la ADR Brăila, documentaţia revizuită pentru Campusul Şcolar u Bacinschi spune că reabilitarea va fi gata pană la finele lui 2015 şi vrea împărţirea contractului în trei pachete u dacă nu se termină lucrările pană în 2015, toate cheltuielile peste devin neeligibile şi se plătesc din bugetul local

Consiliul Local zice una, primarul Decebal Bacinschi face alta. Cam aşa se poate rezuma situaţia dintre Legislativ şi Executiv în cazul proiectului pentru Campusul Şcolar de la Liceul Sportiv, Colegiul “Edmond Nicolau” şi “Ion Mincu”, unde municipalitatea a decis depunerea documentaţiei revizuite la Agenţia de Dezvoltare Regională Brăila, lucru care s-a întamplat joi. În prealabil, CL a respins acest proiect, avand dubii asupra corectitudinii cheltuirii banilor pe proiecte tehnice şi asupra termenului strans de finalizare a lucrărilor, decembrie 2015. Nici acum, din cate se pare, nu s-au respectat toţi paşii, din cate ne-au spus surse din Primăria Focşani. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul a spus că între membrii CL şi Departamentul Investiţii, condus de ing. Cristina Costin, ar fi probleme de comunicare de ambele părţi. Costin a fost luată deseori la bani mărunţi pentru proiectele care au trecut prin CL, la vot. Bacinschi a mai spus că pentru depunerea documentaţiei tehnice nu avea nevoie de acceptul CL. Totuşi, existand precedentul cu proiectul de la Şcoala nr. 9, unde firma Hidrosalt a venit să-şi ceară banii pe lucrări, nu se poate să nu se ridice anumite semne de întrebare. “Am cerut o prelungire a termenului de 30 de zile pentru că au fost discuţii. Serviciul Investiţii a primit anul acesta 50.000 lei din care s-au întocmit documentele şi, dacă primim undă verde, vom depune documentaţia. Nu am avut nevoie de o aprobare a CL pentru documentaţia revizuită. Dacă ADR spune că poate fi semnat, depunem documentaţia, care 85% este făcută, încheiem contractul de execuţie şi scoatem la licitaţie. Vom împărţi pe trei pachete de lucrări, pentru a putea participa trei societăţi. Proiectul costă 700 miliarde lei vechi, din care documentaţia este 6-7 miliarde lei vechi”, a spus primarul. Deşi acesta avansează suma de 7 miliarde lei pentru documentaţie, se pare că ar fi de fapt 12 miliarde lei vechi, după cum ne-au declarat surse oficiale, care au menţionat şi de nereguli în parcursul legal al hartiilor.

Şedinţă de îndată pentru Sala de festivităţi de la Cuza

Bacinschi spune că proiectul ar putea fi gata la 31 decembrie 2015 dar că nu poate oferi garanţii Consiliului Local pentru că “nu sunt Mafalda să fac astfel de garanţii”. Dacă nu se respectă termenul, lucrările rămase neefectuate după 2015 vor fi suportate din bani de la bugetul local. De altfel, cei de la ADR Brăila sunt aşteptaţi săptămana viitoare în Focşani pentru a semna contractele de finanţare pentru lucrările de la Şcolile nr. 3 şi 8. Tot legat de şcoli, primarul a anunţat că luni, Consiliul Local Focşani este convocat în şedinţă de îndată pentru a da undă verde asocierii cu Colegiul “Cuza”, în vederea realizării Sălii de festivităţi. Lucrările se vor face prin fonduri europene. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.