Politică

Buturuga mică a răsturnat carul mare: Partidul Verde ia din panourile PSD la europarlamentare

Iulia Crețu
1 mai 2014 1643 vizualizări
Biroul Electoral Judeţean Vrancea a anulat procesul verbal al tragerii la sorţi, forţand Primăria Focşani să mai decidă încă o dată ordinea de afişaj

Revolta Partidului Verde, reprezentată la nivel local de Dan Butnaru, a reuşit să răstoarne decizia municipalităţii focşănene în privinţa alocării unor panouri mai multe partidelor parlamentare în detrimentul celorlalte şi a candidaţilor independenţi pentru promovarea la alegerile pentru Parlamentul European, de pe 25 mai. Biroul Electoral Judeţean Vrancea a anulat procesul verbal al tragerii la sorţI, forţand Primăria Focşani să mai decidă încă o dată ordinea de afişaj. “Anunţăm alegătorii vranceni că în urma plangerilor depuse la BEC cat şi la BEJ Vrancea atat de candidatul Partidului Verde, Dan Butnaru, cat şi de alte partide aflate în aceeaşi situaţie, BEJ Vrancea a luat decizia anulării Procesului Verbal 21805 din data de 24.04.2014 al Primăriei cu primar PSD din Focşani, care stabilea în mod profund discriminatoriu alocarea unui singur panou electoral partidelor neparlamentare şi a cate 5 panouri partidelor parlamentare, în pofida legii electorale care prevede drepturi egale de publicitate pentru toate partidele. Decizia BEJ Vrancea determină reluarea procedurii de alocare a panourilor electorale. Îmi exprim speranţa că Primăria Focşani condusă de primarul PSD Decebal Bacinschi, în opinia noastră un vast necunoscător al principiilor şi idealurilor democratice ale Uniunii Europene, va organiza cu maximă celeritate reluarea procedurii astfel încat şi Partidul Verde să obţină spaţiul de afişaj la care are dreptul, pe cat posibil înainte de terminarea campaniei electorale. Rugăm alegătorii să ia în consideraţie în decizia de vot dacă reprezentanţii unui partid totalitar, antidemocratic şi antieuropean aşa cum este PSD chiar merită să îi reprezinte în Uniunea Europeană”, spune Dan Butnaru, preşedintele Partidului Verde filiala Vrancea. Nemulţumiri legate de alocarea mai multor panouri partidelor parlamentare au avut şi cei de la PNŢCD. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.