Politică

Turul Vrancei Finanţele au depăşit şi în februarie planul la încasări

Ziarul de Vrancea
13 mar 2014 882 vizualizări
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a realizat în februarie venituri bugetare de 56,57 milioane lei, cu 4,72 milioane lei mai mult faţă de perioada similară a anului precedent.

Veniturile bugetului de stat s-au ridicat la 22,31 milioane lei. Din această sumă, impozitul pe venit reprezintă peste jumătate, cu 11,95 milioane lei. TVA a adus statului suma de 7,47 milioane lei, în timp ce din profit s-au încasat 1,68 milioane lei. La sănătate încasările au însumat 10,11 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat 23,44 milioane lei, iar la şomaj veniturile realizate sunt de 0,71 milioane lei. “De la începutul anului 2014, încasările realizate la bugetul general consolidat s-au ridicat la 119,04 milioane lei, cu 9,84 milioane lei mai mult faţă de primele două luni din 2013. Încasările la bugetul de stat reprezintă principala sursă a bugetului general consolidat, cu 43,19% din total încasări, urmat îndeaproape de încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat, cu 39,76%”, se arată într-un comunicat al Fiscului. (M. B.)


Direcţia Silvică vinde 600.000 puieţi

Pregătiţi pentru a începe campania anuală care se derulează în această perioadă cu Luna Pădurii, silvicultorii vranceni au anunţat că şi în acest an au un excedent de puieţi. “În afară de puieţii pe care îi vom folosi pentru împăduririle din acest an, Direcţia Silvică Vrancea mai dispune de un număr de 600.000 puieţi pe care îi putem comercializa celor interesaţi. De obicei este vorba de ocoale silvice private sau de alte direcţii silvice din ţară”, a precizat Titi Olteanu, purtătorul de cuvant al instituţiei. Conform informaţiilor oferite de silvicultorii vranceni, este vorba despre puieţi de foioase şi răşinoase, iar preţul acestora este cuprins între 450 şi 550 lei/1000 bucăţi. Mult mai scump este însă plopul euro-american, care ajunge la 1.800 lei/ 1.000 bucăţi. Referitor la debutul campaniei din acest an de Luna Pădurii, reprezentanţii Direcţiei Silvice au anunţat că vor oferi mai multe detalii în cadrul unei conferinţe de presă. (G. SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.