Politică

Chinde il acuza pe Dragos Mircea de imixtiune in justitie

Cristi Irimia
5 nov 2007 861 vizualizări
Fostul consilier pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului, Marian Chinde, membru PD, a solicitat instantei sa repuna pe rol dosarul in care contesta decizia de concediere in ceea ce-l priveste.

Fostul consilier a cerut repunerea cauzei sale cu Prefectura pe rolul instantei

Cu doua zile in urma, Tribunalul Vrancea suspendase procesul in cauza deoarece nici Chinde nu s-a prezentat la proces si nici Prefectura. Chinde sustine ca n-a stiut ca termenul de judecata este 1 noiembrie. "La termenul din 18 octombrie, instanta a stabilit ca procesul urmeaza sa aiba al doilea termen pe 8 noiembrie. In aceste conditii, am solicitat repunerea cauzei pe rol. S-a facut o eroare materiala, cu acest termen stabilit pe 1 noiembrie, eroare pe care o consider intentionata, dupa o interventie a domnului Dragos Mircea in actul de justitie. Spun asta deoarece atit eu, cit si reprezentantul Institutiei Prefectului, domnul Raduta Bornaz, am fost la termenul din 18 octombrie, la care Bornaz a solicitat un alt termen, motivat de faptul ca pe 1 noiembrie avea un alt proces in tara. Un alt lucru care-mi da de gindit este ca la termenul precizat, 8 noiembrie, instanta era obligata sa solicite Institutiei Prefectului sa depuna intimpinare la dosar. Nedepunerea intimpinarii inseamna decaderea din drept. Sint convins ca instanta va lua act de solicitarea mea si va repune cauza pe rol. Am avut noroc cu mass-media, care a semnalat ca procesul meu a avut loc pe 1 noiembrie, cind eu stiam de 8 noiembrie", sustine Marian Chinde. Acesta a mai tinut sa adauge ca nu a spus niciodata ca ar fi fost de acord cu faptul ca Institutia Prefectului nu a fost scris cu majuscule in decizia de concediere, precizarea sa fiind in sensul nemultumirii fata de greseala respectiva (n. r. - eroare apartinind celor care au redactat decizia de concediere) din actul care-l viza. Urmeaza ca instanta sa se pronunte cu privire la cererea lui Marian Chinde, inlocuit din functie de noul prefect Dragos Mircea. Acesta ne-a declarat ca nu comenteaza declaratiile lui Chinde, pe care le considera, totusi, mincinoase: "Nu ma intereseaza ce spune. Are dreptul sa declare ce vrea. Nu ma cobor la nivelul unor astfel de persoane, care-si permit sa arunce cu acuzatii aberante. Asta este tot ceea ce va pot spune". (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.