Politică

Votul din martea neagra. Sapte efecte pozitive

Ziarul de Vrancea
15 dec 2013 1186 vizualizări
Pe langa consecintele catastrofale in plan intern si extern, tot scandalul generat de votul de marti, 10 decembrie, din Parlament, a generat cateva efecte pozitive. Acestea ar fi fost dificil de obtinut in absenta tentativei parlamentarilor de a legifera coruptia. Modificarile aduse Codului Penal, legea amnistiei/gratierii si legea lobby-ului sunt cu dedicatie pentru infractori, lumea buna s-a speriat pe buna dreptate. Dar exista in tot raul si un bine. Asadar, la ce a fost buna actiunea esuata a parlamentarilor?

 

1. A recapacitat si intarit institutii cheie ale statului. Inalta Curte, CSM, DNA, ANI au reactionat in fata acestei agresiuni fara precedent nu doar la adresa justitiei, ci la adresa ideii de dreptate insasi. Reactia lor indica faptul ca institutii intregi nu vor accepta prea usor ca ani de munca sa fie aruncati la cos peste noapte. La un an de la instalarea puterii cu 70% in parlament, aceste institutii rezista si o fac destul de bine. Daca Romania nu era azi in UE si NATO, ar fi fost reduse la tacere in cateva luni. La 24 de ani de la iesirea de sub comunism, Romania a refuzat oficializarea unui republici a borfasilor.

Cititi intreg articolul  pe www.HotNews.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.