Politică

Senatorul PSD Toni Greblă, propus la Curtea Constituţională

Ziarul de Vrancea
16 dec 2013 918 vizualizări
Senatorul PSD Toni Greblă, fost preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, este propunerea PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, au declarat pentru gândul surse din PSD. Propunerea a fost confirmată de premierul Victor Ponta.

 

 

Contactat de gândul, Greblă a evitat un răspuns tranşant la întrebarea dacă i s-a propus postul de judecător la CCR. ”Nu comentez”, a spus el. Întrebat dacă infirmă sau confirmă că va pleca la CCR răspunsul a fost acelaşi: ”Nu comentez”.


Senatorul PSD Toni Greblă-Foto:gandul.info

 


Liderul grupului PSD Ilie Sârbu a evitat să dezvăluie numele viitorului judecător, precizând că ”este cineva de aici”. El a precizat că votul va fi dat în Senat astăzi.

La rândul său, liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat că PNL va susţine propunerea PSD ”oricare ar fi ea”.

Susţinerea lui Toni Greblă pentru CCR vine după ce Lucian Bolcaş, nominalizat iniţial de Victor Ponta, a refuzat în această dimineaţă postul ca urmare a acuzaţiilor de antisemitism care i s-au adus.

 După nominalizarea fostului lider PRM la Curtea Constituţională, preşedintele Traian Băsescu a susţinut că acesta are ”probleme de antisemitism”, avertizând că el nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului la Cotroceni, în calitate de judecător al CCR.

"Nu ştiu cum vor interpreta juriştii, dar mi se pare inadmisibil să numeşti la CCR un om cu mentalitatea şi gândirea lui Lucian Bolcaş. Nu pot să uit dispreţul pe care îl are pentru statul de drept şi l-a manifestat anul trecut, în vară, şi are şi probleme de antisemitism demonstrate", a spus Băsescu, într-un interviu televizat.

La scurt timp, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, care iniţial îşi anunţase susţinerea faţă de Bolcaş şi-a nuanţat declaraţiile.  „Au apărut nişte proteste, întâmpinări”, care vorbesc de „manifestări antisemite ale domnului Bolcaş”, a spus şeful liberalilor, precizând că în prima fază nu a avut vreo ezitare în a-l susţine pe Bolcaş pentru CCR, dar că protestul Institutului „Elie Wiesel „este un lucru de luat în considerare”.

De amintit că în presă au apărut informaţii despre declaraţiile antisemite pe care Bolcaş le-a dat în ultimii ani. În calitate de lider PRM, Bolcaş semnase, în 2006, o petiţie împotriva dărâmării unei statui a mareşalului Ion Antonescu.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.