Politică

Băsescu: Majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vară şi eşuată

Ziarul de Vrancea
10 dec 2013 760 vizualizări
Modificările legislative de astăzi sunt dezastruoase

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vara anului 2012 şi eşuată, el menţionând: "Acum o fac cu alte metode şi, chipurile, sub sceptrul democraţiei".

Traian Basescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:

- Majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vară şi eşuată, dar acum cu alte metode şi, chipurile, sub sceptrul democraţiei.

- Politicienii se ridică din nou deasupra legii.

- Spre exemplu, declaraţiile ministrului Sănătăţii. Când a izbucnit scandalul de la Ploieşti spunea: "N-am ce să fac, totul e sub administraţia autorităţilor locale". Minţea cu neruşinare. Pentru că avea sub subordonare direcţiile sanitare, care cu asta se ocupă. Acest lucru ne arată cât de mare este eroarea domnului Dragnea de a transmite direcţiile în subordinea consiliilor judeţene, care administrează şi spitalele. În opiniea mea e o şubrezire a statului.

- Ne pregătim să consolidăm banorimea locală transferând toate instrumentele de control ale guvernului.

- Dacă vă aduceţi aminte de ordonanţa cu insolvenţa, vorbeam de articolele cu dedicaţie unde principala ţintă era televiziunea română.

- Voiculescu este un turnător care voia să scape de puşcărie. Îşi utilizează trustul de presă ca măciucă politică şi pentru a scăpa de puşcărie vrea să controleze şi TVR.

- Dovada e protocolul încheiat de Ministerul Agriculturii cu TVR a defunctului director Săftoiu, prin care se preda politica editorială ministerului Agriculturii. Hai să fim serioşi, acolo sunt agronomi. Probabil urmau să treacă şi la TVR 2 până ajungeau la TVR 12.

- Practica contravine grav legii de functionare a TVR dar si Constitutiei, art. 31, unde garanteaza independenta editoriala a postului public.

- Se continuă acapararea tuturor sistemelor de o putere profund coruptă care nu are alt obiectiv decât acapararea puterii, nu dezvoltarea ţării.

- Atât legea amnistiei şi graţierii nu au avut niciun fel de aviz de la CSM, ceea ce este inacceptabil. Era obligatoriu să aibă aviz de la CSM.

- Dacă legea amnistiei cel puţin deocamdată a fost retrasă de pe ordinea de zi, modificările Codului Penal sunt dramatice. Politicienii se ridică din nou deasupra legii.

- Modificările aduse astăzi sunt dezastruoase pentru credibilitatea României. Modificările la Codul Penal dărâmă zece ani de muncă a instituţiilor anticorupţie, fie că vorbim de ANI sau DNA.

- Camera modifică articolul 147, în care se constată că preşedintele, senatorii, deputaţii şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în profesii liberale nu pot fi asimilaţi funcţionarilor publici. Eu le mulţumesc că s-au gândit şi la mine dar nu am nevoie şi cred că nu au nevoie nici domnii parlamentari, ca atare voi trimite legea înapoi la Parlament.

- Cred că astăzi Parlamentul a greşit fundamental şi a compromis România. Dar un preşedinte, prin definiţie, e un înalt funcţionar, ales, care e la dispoziţia serviciului public pe care îl are. Un senator sau deputat e parte a unei puteri în stat. Puterea legislativă nu e un butic, este o instituţie fundamentală a statului român, care e formată din senatori şi deputaţi, care la rândul lor sunt părticică din acea instituţie publică. Nu putem confunda Parlamentul, Preşedinţia cu un butic din Gara de Nord.

- Dacă ar intra în vigoare aceste modificări ştiu că în jur de 30 de parlamentari ar răsufla uşuraţi. Sunt foarte multe dosare la DNA, sunt procese pe rolul instanţelor care vizează demnitarii. Toate acestea ar trebui stopate imediat şi nu ştiu în ce măsură cei care sunt la închisoare ar putea să beneficieze de modifcări şi ar putea candida la alegerile din 2016.

- Modificările la Codul Penal nu se aflau pe ordinea de zi. Ca şi în cazul CFR Marfă preşedintele PSD nu a fost aici, a avut un discurs la Johannesburg şi cred că o să-l vedem aici. Această grea lovitură pentru statul de drept a fost programată pentru o zi în care premierul nu se afla aici. Se vede stilul premierului de a spune că nu ştie. A ştiut şi el, a ştiut şi Crin Antonescu. Măcar Antonescu a argumentat de ce. În schimb premierul, în stil absolut personal, nu şi-a asumat răspunderea.

- Legea descentralizării nu cred că va trece de CCR, dacă va trece o voi retimite la Parlament.

- Nu m-am gândit pe cine propune preşedinţia la TVR, dar pot să-l propun pe domnul Voiculescu, să fie direct la butoane. Ar fi intersant.

- Cu siguranţă Ponta ne va spune ce a discutat cu Barack Obama. Nu regret că nu am fost acolo pentru că nu am avut bani. Ştiu ce vrea America de la noi, stat de drept.

- E rău cu statul de drept, o luăm înapoi.

 

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.