Educație

Un nou seminar din cadrul proiectului Școala Părinților la sediul sediul CSCCD Vrancea

Ziarul de Vrancea
23 oct 2019 1708 vizualizări

Informații despre noul seminar din cadrul proiectului Școala Părinților desfășurat la sediul Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități( CSCCD) Vrancea ne-au parvenit prin intermediul unui comunicat de presă transmis de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţǎ Socialǎ şi Protecţia Copilului Vrancea.Redăm în continuare conținutul integral al acestui comunicat

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea va găzdui vineri 25 octombrie 2019, a șasea ediție a proiectului ” Școala Părinților”.

Atașamentul este diferit de alte aspecte ale parentingului precum disciplinarea, educarea sau divertismentul. Atașamentul este legătura emoțională dintre părinte și copil care permite celui din urma să se simtă în siguranță atunci când explorează și începe să cunoască lumea și atunci când își exprimă emoțiile (atat pozitive, cat si negative). Parintele ca figură de atașament înseamnă sursa de confort și siguranta.

Încă din primul an de viaţă, copilul îşi dezvoltă un tipar de ataşament faţă de părinte, tipar ce poate fi securizant sau nesecurizant şi care se activează în momente stresante. Tiparul de ataşament se menţine de-a lungul vieţii individului, având implicaţii profunde cu privire la câtă încredere le acordă celorlalţi, dar şi la cât de mult merită individul însuşi să fie iubit de ceilalţi.

Relaţii sociale de calitate cu persoanele importante din viaţa noastră, o bună şi largă reţea socială de sprijin şi sentimentul unei bune integrări sociale, sunt aspecte ale vieţii guvernate de calitatea ataşamentului şi sunt, pe de altă parte, fundamente ale sănătăţii emoţionale şi fizice.                                                                                                                                                        Participarea la o astfel de dezbatere vă poate ajuta să vă cunoașteți tipul de atașament, eliminând    astfel probabilitatea ca un stil insecurizant să fie transmis mai departe, copiilor din familia voastră. Fie că vă doriți doar să descoperiți anumite trăsături sau să vă înțelegeți mai bine, procesul autocunoașterii realizat poate fi revelator.

Cum trebuie să procedăm și care sunt metodele prin care putem dezvolta relații solide de atașament, putem afla în cadrul workshopului ce va avea loc la sediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea, structură aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţǎ Socialǎ şi Protecţia Copilului Vrancea, vineri 25 octombrie 2019, ora 14.00.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

 Director General,                                                         

Daniela NICOLAŞ

Purtător de Cuvânt

Adina Lăscan                                                                


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.