Educație

Succes remarcabil înregistrat de echipa de robotică Brickbot, CNU, în cadrul competiției regionale de la Iași

Ziarul de Vrancea
18 feb 2019 3712 vizualizări

Echipa BrickBot de roboticieni a CNU Focșani se întoarce după cele trei zile petrecute la Iași cu următoarele premii: Premiul I Control Award și Premiul Winner Alliance - Captain.

”Un rezultat excepțional direct proporțional cu munca depusă, locul I, ce ne motivează să fim și mai buni! Mulțumim mentorului nostru, Colin Adrian, pentru susținere, încredere și pentru că ne-a menținut concentrați spre îndeplinirea obiectivelor noastre!” precizează într-o postare pe contul lor de facebook roboticienii focșăneni din echipa BrickBot

Cornel Noană-directorul CNU despre succesul uniriștilor roboticieni, de la Iași: ”Când pasiunea se întâlnește cu priceperea și entuziasmul, atunci rezultatele sunt pe măsura muncii depuse! Felicitari, Brickbot CNU, pentru calificarea la finală, dupa câștigarea regionalei de la Iași (59 echipe participante) și succes mai departe!”

Ce s-a întâmplat la Iași în perioada 15-17 Februarie 2019

59 de echipe de Robotică au concurat la Iași în zille de 15-17 februarie 2019, în cadrul competițiilor regionale din Campionatul Național BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Regionalele de calificare la Campionatul National BRD FIRST Tech Challenge România 2019 au debutat în perioada 15 – 17 februarie 2019 la Iași.

Elevii de liceu care fac parte din programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, implementat de Asociația ”Nație Prin Educație”, au intrat într-o perioadă decisivă: regionalele de calificare.

Regionalele de calificare la Campionatul Național BRD FIRST Tech Challenge România au debutat la Iași, în perioada 15 – 17 februarie, 2019. Astfel, 39 de echipe și-au disputat calificarea în etapa superioară a competiției, Campionatul Național (22 – 24 martie 2019, București). Printre cele 39 de echipe care s-au întâlnit la Iași în acest weekend, s-a aflat și una din Kiev, Ucraina. La final, doar 31 dintre ele și-au asigurat un loc pentru finala de la București.

„Este foarte important pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii, care sunt în plină dezvoltare personală și profesională, să înțeleagă exact cum evoluează o echipă și un produs făcute de ei. Robotiștii noștri au acum ocazia să vadă unde excelează robotul lor și unde mai trebuie să facă îmbunătățiri, astfel încât să își sporească șansele să câștige”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației ”Nație Prin Educație”.

În cele trei zile pe care le-au petrecut la Iași, s-au confruntat echipe din: Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Câmpulung Moldovenesc, Cernavodă, Constanța, Dorohoi, Eforie Sud, Focșani, Galați, Hîrșova, Huși, Iași, Mangalia, Medgidia, Onești, Pechea, Piatra Neamț, Râmnicu Sărat, Roman, Slobozia, Suceava, Tecuci, Tulcea, Urziceni, Vaslui, Vatra Dornei și Kiev.

Programul educațional BRD FIRST Tech Challenge România este adus în România de către Asociația ”Nație Prin Educație”, cu licența de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structura ONG din domeniul roboticii și educației STEM.

Text informații:adplayers.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.